היי. קיבלתי כתב תביעה מעו"ד שמבוסס על עובדות שהוא קבע בעצמו בלי שום ביסוס, וגם חוק כלשהו שבכלל לא קיים. הוא רשם "לפי החוק אתה חייב כך וכך" ובעצם אין שום חוק כזה.
אני יכול לתבוע אותו על זה? או את האדם אותו הוא מייצג?
תודה!
זה באמת מאד מרגיז- אך הנייר סובל הרבה... בייחוד אם הנאמר לא גרם לך במישרין נזק כיס בר הוכחה. הדבר האפקטיבי היחיד שאני יכול להציע לך כאן הוא להגיש קבילה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין כנגד אותו עורך דין. עורכי הדין מחוייבים לכללי האתיקה, וההתנהגות שתיארת בפנייתך אינה נראית תואמת את כללי האתיקה. לא ידוע לי מספיק על המקרה על מנת לקבוע אם יש מקום לתבוע את בעל דינך המיוצג בידי אותו עורך דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
עו"ד פתח נגדי תיק הוצאה לפועל לפני שהספקתי לענות לו ועיקל לי את החשבון, אז כן נגרם נזק - למרות ששום כסף לא נלקח בינתיים.
במקרה כזה עדיין אי אפשר לתבוע את העו"ד או את מי שהוא מייצג?
תלוי באילו נסיבות נפתח תיק ההוצל"פ: אם מדובר בתביעה שטרית (לדוגמה: הזוכה מחזיק בצ'ק שלך שחולל)- הוא רשאי לפתוח תיק הוצאה לפועל ללא מתן התראה.- והדבר אינו סותר את הדין והדרך המקובלת. אם מדובר בתביעת חוב על סכום קצוב- על התובע לשלוח לך התראה שהומצאה לך 30 יום טרם פתיחת תיק בהוצל"פ (כנ"ל כשמדובר בערבות אוואל על שטר). אם לקח לך 30 יום ומעלה להשיב להתראה- אין מה לעשות גם במקרה כזה: מי שפתח את תיק הוצל"פ- כנראה שפתחו בדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר