שלום לכם,
התחייבתי לשלם למתווך סכום מסוים. בגלל אי הבנות הסכום לא שולם, ואז קיבלתי מכתב ממשרד עו"ד של המתווך שמבקש את הסכום כולו בתוספת סכום מסוים עבור הוצאות המכתב. התקשרתי למתווך ישירות והצעתי לשלם את מלוא הסכום שהוסכם על התיווך. המתווך סירב לקבל את הכסף בלי הוצאות המכתב של העו"ד. לאחר כמה ימים קיבלתי תביעה בסדר דין מהיר שדורשת את מלוא סכום דמי התיווך, הסכום של המכתב שנשלח אליי ואת הוצאות הגשת התביעה.
מה הדבר הכי נכון במקרה זה? אמרו לי שהכי כדאי לי לשלוח צ'ק לעורך הדין של המתווך על מלוא הסכום וככה בעצם לייתר את התביעה. האם זה נכון? הרי זה מגוחך ללכת לבית המשפט ולשלם אלפים לכתב הגנה כשאני מסכים לשלם את הכל מראש.
תודה על הסיוע!
יש חשיבות לתאריכים של כל פעולה המתוארת על ידיך בשאלה.
באשר לא מצוין בשאלה כי יש לך השגה על דמי התווך אותם עליך לשלם ואין אינדיקציה לסבה בעטיה לא שילמת למתווך בזמן- לא כל כך ברור כיצד אתה חושב להגן על עצמך בבית המשפט: לפיכך נראה על פניו שקיבלת עצה טובה שתעצור מירוץ של ריבית למשל..
עם זאת, משהבעת רצון לשלם למתווך- היה מקום לקיים אתך מו"מ על ההוצאות שעליך לשלם בנוסף לדמי התיווך- וכאן לא נראה לי שמנהלים אתך את העניין בתום לב. אם יש לך עורך דין- אולי כדאי שיפנה לעורך הדין של המתווך ויראה כיצד ניתן לסיים את העניין ולמשוך את התביעה, באשר אינך מתכחש לסכום שהיה עליך לשלם למתווך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר