שלום,
בעלים של דירה שקיבל ממני צ'קים כביטחון מסרב להשיבם אלי בתום החוזה (אני כבר 8 חודשים מאז פינוי הנכס) וכעת מאיים לתבוע אותי על יתרת חוב לטענתו. עו"ד שלח מכתב מאיים שאם לא אשלם את "החוב" יפעל עם הצקים שלא הוחזרו לי בהוצל"פ....מה אני יכול לעשות בכדי למנוע זאת? במידה וצקים מועדם מעל שנה הם קבילים לתובענה בכלל? המון תודה מראש על התשובה
השימוש בשיקים לביטחון מקובל בחוזי שכירות. מהפניה לא ברור מהם התנאים המאפשרים שימוש בשיקים כאלה על פי חוזה השכירות. ייתכן שהיה לך חוב כלשהו על פי ההסכם שבעטיו מבקש המשכיר להשתמש בשיקים הללו. בנסיבות העניין הפרטניות יש לבדוק אם נכון לימים אלה ניתן לומר על המשכיר שהוא "אוחז כשורה" בשיקים אם לאו- הגם שעל פניו נראה שכן יש לו את האפשרות הטכנית לפעול לגבייתם בהוצל"פ אם חוללו. שאם כך ייעשה- עומדות לך טענות הגנה. בכל מקרה רצוי שתתייעץ עם עורך דין תוך פירוט מכלול הנסיבות שהביאו למצב הזה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר