היי
חוייבתי בהוצ' משפט בהחלטה משפטית לא רלוונטית, ונשאתי בהוצ' החיוב מחוסר הידיעה על כך.
ההחלטה הייתה בתיק אפ' לאחר מותו של החסוי שאיבדה רלוונטיות עם מותו.
מה תמליץ לעשות? המון תודה ומראש
לא ניתן להבין מהפרטים בגוף השאלה את הנסיבות בעטיין הוטלו עליך הוצאות. לפעמים יכול להיות שבמהלך הניהול השוטף של תיק האפוטרופסות (לא ברור אם את האפוטרופה, למשל) קרה דבר מה שהביא את בית המשפט לחייבך בהוצאות. מותו של החסוי אינו הופך דבר כזה לבלתי רלוונטי ומאיין זאת. כמובן- אינני קובע מסמרות בדבר מאחר שהפרטים אינם ברורים- אך על פניו נראה על פי המתואר שזהו המצב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום רב,
תודה על התשובה ומצטערת על הפרטים החסרים.
ברשותך אנסה בשנית.
מדובר באפ' חיצוני שמינה ביהמ"ש במקומי ושביקשתי להחליפו. ומדובר בהחלטה שמשעה שנפטר החסוי פקעה האפוטרופוס, ושבגין פטירתו של החסוי עוד לפני מועד מתן ההחלטה, ההחלטה הפכה ללא רלוונטית.
אם להחלטה כזאת אין רלוונטיות, האם גם החיובים הכספיים שבהחלטה אף הם לא רלוונטיים? -
האם בכלל הייתי צריכה לשלם את החיוב בהוצ' המשפט? האם אני יכולה לדרוש את ההחזרים?
המון תודה
במקרה זה בודאי פתוחה הדרך לבקש מבית המשפט להורות על החזר אגרה, מחמת פטירת המנוח בטרם מתן החלטה: אני אישית מכיר מקרה שבו נתקבלה החלטה למנות אפוטרופוס וביום מתן ההחלטה (שעות אחר כך) נפטר החסוי: במקרה הזה הודיע האפוטרופוס על פטירת החסוי ובית המשפט מיוזמתו הורה על החזר האגרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר