שלום רב,
הנני סטודנט באחת מהמכללות בישראל. אתמול בלילה שהיתי במיון בבית חולים בשל נפילה על הראש, אשר הביא לידיי הקאות וכאביי גב חזקים. האורטופד במיון לא הסכים לפנות אותי למחלקה (אשפוז) והביא לי 7 ימיי מחלה ושחרר אותי לביתי. באותו יום אמורה הייתה להיות לי בחינה ומנהל הסטודנטים אצלי במכללה מסרב בכל תוקף לאשר לי מועד מיוחד (בחינה חוזרת) כיוון שלפי תקנון המכללה רק במקרה של אשפוז או ימיי מחלה לאחר אשפוז ניתן לקבל מועד מיוחד, ולא מדובר באשפוז אלא "רק" במיון וימיי מחלה מהמיון. כעת עליי להרשם לקורס חוזר אשר גורם לי לנזק כספי של 900 שקלים. האם יש לי עילה לתבוע אותם בבית משפט?
תודה רבה.
יחסיך עם המכללה הם חוזיים ומהבחינה הזאת אינם מוסדרים בדין מיוחד. אני משער שתקנון המכללה הוא חלק מהמערכת החוזית המחייבת את שני הצדדים. אמנם אין לפסול על הסף את בחינת המקרה בבית המשפט- אך העלות הכספית הצפויה מהליכה במסלול זה עולה על הנזק שציינת, מצה גם שלא בהכרח יקבל במקרה כזה בית המשפט את עמדתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר