בתביעה משפטית כנגדי טענתי טענות בכתב הגנה. בפסק דין המפקחת לא רשמה את הטענות שכתבתי בכתב ההגנה. מה המשמעות של זה? המפקחת התעלמה לחלוטין מהטענות בכתב הגנה, האם אפשר לייחס לטענות שנטענו בכתב ההגנה - מעשה בית דין מסוג השתק עילה או השתק פלוגתא? [הפסק דין חלוט].
טענות בכתב טענות אינן ראיות. המפקחת קראה מן הסתם את טענות שני הצדדים בכתבי טענותיהם והתייחסה לראיות שהוצגו לה במהלך הדיון בתיק. פסק דין שנתנה המפקחת הוא בר ערעור ככלל- ומשום כך אינו חלוט בשלב זה. לא הוגש ערעור?- הופך פסק הדין ונהיה חלוט- ואז חלים כמובן ההשתקים שבדין, מכיוון ש"קיבלת את יומך" בבית המשפט. כנ"ל במקרה בו הוגש ערעור ונדחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
לטענות בכתב ההגנה צורפו ראיות חד משמעיות שמוכיחות את אמיתות הטענות. המפקחת פסקה על סמך כתב ההגנה מבלי להגיע לדיון הוכחות. הפסק דין חלוט. אף אחד מהצדדים לא הגיש ערעור. אז אני שואלת מה דין הטענות שנטענו בכתב ההגנה והמפקחת לא ציינה בפסק דין. האם חל על אותן טענות שאני כנתבעת טענתי מעשה בית דין ואם כן מאיזה סוג? השתק עילה או השתק פלוגתא?
את מציינת כי לא התקיים דיון הוכחות- וצריכה להיות סיבה לדבר. דוגמה למתן פסק דין על סמך כתבי הטענות היא שבעל דין לא הופיע: אם היה זה התובע- נמחקת התביעה. אם היה זה הנתבע- ניתן פסק הדין על סמך כתב התביעה. מקרה נוסף הוא כשהצדדים מסכימים כי בית המשפט (ובמקרה זה המפקחת) יפסוק על דרך הפשרה (סעיף 79א לחוק בתי המשפט)- ואזי פסק הדין חלוט ואינו מנומק. על נסיבות פסק דין שניתן בנסיבות המתוארות חל השתק עילה. בנסיבות שתיארת אם הובנו על ידי כהלכה- עניין השתק הפלוגתא אינו רלוונטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
הנסיבות להליך זה - לא הייתי מיוצגת ע"י עו"ד והתובע בא עם סוללה של עו"ד. כל הצדדים הופיעו לדיון. לא הייתה כל הסכמה להכרעה ללא דיון הוכחות. נרמסתי. אבל היום אני יותר חכמה, למדתי חוקים ואני עדיין לומדת דרך האינטרנט. אבל אני זקוקה לעזרה מידי מלומד ובעל ניסיון של עו"ד. אני מודה לך על כל העזרה והסבלנות שלך כלפי. ואני אודה לך אם תענה לי על השאלה: מה דין כל הטענות שנטענו בכתב ההגנה והמפקחת לא התייחסה אליהן? [היום ברור לי שהיה עליה חובה להתייחס לטענות האלו, שכן לו הייתה מתייחסת אליהן היא הייתה צריכה להכריע בשונה מפסק הדין שפסקה]. כפי שציינתי הפסק דין חלוט, לא בוכים על חלב שנשפך. אני מבקשת להבין מבחינה משפטית האם חל השתק מכל סוג שהוא על הטענות שנטענו בכתב ההגנה. או שהן חסרות כל משמעות.
פסק דין חלוט יוצר השתק עילה. אין קשר להשתק העילה לבין משמעות הטענות שנטענו בכתב ההגנה. כפי שהסברתי בתגובתי הראשונה- טענות אינן ראיות. פסק הדין אמור להתייחס לראיות ולסיכומים- לא לטיעונים שבכתבי הטענות. ככל שניתן פסק דין ללא קיום דיון הוכחות וללא סיכומים- נפל כנראה פגם טכני חמור שאיפשר מתן פסק דין כזה ואילולא כן- היה עליך להגיש ערעור. ייצוג עצמי חוסך לכאורה (ולכאורה בלבד!) כסף- אך כפי שרואות עינייך הוא בעייתי. כפי שאין אדם מנתח לעצמו את התוספתן- ראוי שייוצג על ידי עורך דין כשהוא נזקק לערכאות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
אני מודה לך, אתה צודק ייצוג ע"י עו"ד זה חובה. ואני חיפשתי עו"ד אבל לא היה לי את הכסף שדרשו ממני. הייתי תמימה חשבתי שאני פשוט אגיד את האמת הפשוטה. לא ידעתי איך מערכת המשפט עובדת זה היה ה"פשע" היחיד שהביא אותי לבית המשפט, אני אשה שומרת חוק. כמו שאמרתי, זה הכריח אותי לשבת וללמוד חוקים ופסקי דין וזה מה שאני עושה. בשביל אדם שאין בכיסו לממן עו"ד, זו הדרך. בשבילי זה כמו ללמד הגנה עצמית. אני לא מתיימרת להיות עו"ד, אבל היום אני יודעת את הזכויות שלי. נפל פגם חמור ביותר בכל ההליך המשפטי שנתבעתי. הצלחתי לתקן את העוול לאחר שהבנתי למה הפסדתי, ותבעתי בחזרה וזכיתי, אני ייצגתי את עצמי, אבל בכל זאת למדתי שייצוג ע"י עו"ד זה חובה.
בכל מקרה- לא אלמן ישראל. בכל קהילה יש מרכזי סיוע משפטי או לשכות של ש.י.ל. אליהן יכולים אזרחים שאמצעיהם דלים לפנות ולקבל סיוע.
אם מתעורר הצורך ואין אמצעים בכדי לקבל את שירותיו של עורך דין- ניתן בהחלט לפנות למרכזים אלה ולקבל סיוע- בין אם ייעוץ ובין אם ייצוג ממש במקרים העונים על הקריטריונים.
בשום מקרה אל תוותרי על ליווי מקצועי ביום פקודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
מעניין הוא גם שבדין ישראל הגם ששם את נטל ההוכחה על התובע, שהוא הקורבן ב 99% מהמקרים, גם מחמיר עם התובע, ויתרה אין כל סיוע לתובעים.
הכלל הוא "המוציא מחברו- עליו הראיה". במקרה שמדובר במי שאין ידו משגת (אובייקטיבית) לשלם עבור ייעוץ/ייצוג משפטיים- הרי שיכול הוא לפנות ללשכות הסיוע המשפטי או סניפי ש.י.ל- ולקבל שם עזרה במקרים המתאימים- גם אם בתובע עסקינן. ישנם מקרים- שבהם ניתן לתת סיוע כזה גם במסגרת "שכר מצווה" של לשכת עורכי הדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר