אני עובדת ליד ביהמ"ש בתל-אביב ומדי פעם אני נכנסת לדיון כדי להתבונן. למדתי לא מעט דברים, אבל דבר אחד אני לא מבינה בדיונים אזרחיים וכספיים: כאשר עו"ד חוקר עד על הדוכן, הוא מצרף כל מיני מסמכים ונותן עותק לשופט והם מסמנים את זה או משהו. במה מדובר? האם זה מסמכים שכבר צורפו לכתב התביעה או מסמכים שהשופט והצד השני לא ראו עד עכשיו?
תודה
הכרעת הדין בישראל מתבססת בעיקר על עדויות וראיות. במסגרת הראיות המוגשות לבית המשפט, מוגשים לבית המשפט מסמכים המוכנסים לתיק המוצגים: מסמך או מוצג אחר שאושר להגשה לתיק מקבל מספר סידורי: אם הוא מוצג של התביעה- הוא מקבל סימון "ת" ואם של ההגנה הוא מקבל סימון "נ" (ת1, ת2 כמו נ1, נ2). סדרי הדין ודיני הראיות מסדירים את האופן בו מוגשות ראיות לבית המשפט ועל פיהם מחליט השופט לקבל ראייה או מוצג המסומנים כאמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
האם הראיות מסומנות ע"י בית המשפט ואם כן באיזה שלב נעשה הדבר ?
וכיצד מעיינים ברשימת כל הראיות שסומנו טרם דיון ? מה הפרוצדורה ?
הראיות מסומנות בעת שאישר בית המשפט את קבלתן לתיק. השבר מופיע בפרוטוקול הדיון. הראיות מצויות בתיק: בעל דין רשאי לעיין בתיק, כפי שרשאי הוא לעיין בפרוטוקולי הדיון ולמצוא שם את הראיות שאושרו להגשה וסומנו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר