שלום, בעבר היה בבעלותי נכס שנוהל ע"י אבא שלי, כשהייתי במצב שפל אבא שלי דאג להגיע אליי באמצע הלילה עם עורך דין ולהחתים אותי על ייפוי כוח (לא גרנו ביחד). החתימה שלי לא הייתה קבילה וזה גם הוסבר לאבא שלי ע"י הרופא, אך הוא בדרכו הנוכלת, מחר את הנכס (אפילו בלי ת"ז שלי) ולקח לעצמו את הכסף שוב שאלתי, כיוון שמדובר במעשה רמאות פלילי אני תוהה באיזה בית דין עליי להגיש תביעה?
המעשה המתואר בפניה משקף על פניו ניצול לרעה של יחסי אמון ששררו בינך לבין אביך לאור היותכם בני משפחה. נסיבות כאלה זה מקנות לבית המשפט לענייני משפחה סמכות לדון בעניין (אם כך תמצאי לנכון), שכן נסיבות העניין קשורות ליחסי המשפחה שביניכם. מאחר שאת טוענת שבעניין של מרמה מדובר (וכאן יש מקום לתביעה נזיקית ו/או עשיית עושר ולא במשפט)- הרי שסמכות הדיון שבעניין זה מצויה גם בידי בתי המשפט הרגילים (אם בבית משפט השלום או במחוזי מדובר- תלוי הדבר בסכום הכסף שבכוונתך לתבוע). המסכת שאת מתארת מעלה לכאורה גם מעשה פלילי (מעבר להשלכה הכספית החמורה שלו- שהנך מתכוונת לתבוע בבית משפט) - שהטיפול בו הוא באמצעות הגשת תלונה במשטרה. ייתכן גם שיש מקום להתלונן על עורך הדין שגבה ממך בנסיבות הללו את ייפוי הכוח שניתן לאביך- לפחות בפני בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין. לסיכומו של עניין- השיקול אם להפנות את העניין לבית המשפט לענייני משפחה או לבית משפט אזרחי רגיל הוא בידך (מומלץ מאד להפעיל את שיקול הדעת בהתייעצות עם עו"ד). בבית המשפט לענייני משפחה יידון העניין בדלתיים סגורות ובסדרי הדין המיוחדים לבית משפט זה. כאמור- מומלץ בהחלט להתייעץ עם עורך דין באשר לפורום המתאים בנסיבות העניין. באשר לצעדים הקשורים בפלילים ובדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין- בידך שיקול הדעת וגם כאן רצוי שתתייעצי עם עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר