האם ניתן לחתום על תצהיר שמוגש בבית משפט בתל אביב בפני רשם בית משפט של עיר אחרת והאם זה יכול להיות בבית משפט של כל ערכאה ?
שכן ניתן בעקרון לחתום על תצהיר בפני כל עורך דין, לאחר שהזהיר את כותב התצהיר כי אם לא יצהיר אמת יהיה הוא צפוי לעונשים הקבועים בחוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
בפני כל עו"ד , לא רק בפני נוטריון ?
השאלה היא: האם אני יכולה לחתום בפני כל רשם של כל בית משפט ?
תודה
אני שואלת האם ניתן לחתום בפני כל רשם של כל בית משפט ( לא שאלתי על חתימה בפני עו"ד ואני לא מעוניינת לחתום בפני עו"ד ) ? אשמח למענה אם ידועה לך התשובה
להוציא תשובתך הראשונה.
אני שואלת האם אני יכולה ללכת לכל בית משפט לשלם 47 ש"ח ולחתום על תצהיר בפני כל רשם ולאוו דווקא בפני הרשם בבית המשפט בו מנוהל נדיון . אם אינך בקיא בתשובה אנא ידעני ואחפש מקור נוסף לכך. תודה מראש.
רשם של כל בית משפט יכול לקבל תצהיר
על הידע והנכונות לסייע
גם עורכי דין, גם נוטריונים, גם רשמים גם שופטים ואפילו ראשי עיר רשאים לגבות תצהירים. כמובן- שישנם סוגים מיוחדים של תצהירים שנדרש נוטריון כדי לגבות אותם. אך בכל מקרה- באשר את עוסקת בתצהיר בפני רשם- הרי שבכל הקשור לגביית תצהירים אין כעניין של סמכות מקומית (כמו בתובענות) ולכן רשאי כל רשם לגבות תצהיר כמו זה שאליו את מכוונת.
גם עורכי דין, גם נוטריונים, גם רשמים גם שופטים ואפילו ראשי עיר רשאים לגבות תצהירים. כמובן- שישנם סוגים מיוחדים של תצהירים שנדרש נוטריון כדי לגבות אותם. אך בכל מקרה- באשר את עוסקת בתצהיר בפני רשם- הרי שבכל הקשור לגביית תצהירים אין כעניין של סמכות מקומית (כמו בתובענות) ולכן רשאי כל רשם לגבות תצהיר כמו זה שאליו את מכוונת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר