1. האם התבוע צריך לצרף תצהיר לבקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט?
2. כמה זה עולה להגיש בקשה לפי ביזיון?
פקודת ביזיון בית המשפט מעגנת למעשה הילך פלילי. בעל דין שסבור כי בוצע מעשה של ביזיון בית המשפט (ומעשים כאלה מוגדרים בפקודת ביזיון בית המשפט)- יכול לנסות (תוך הפעלת שיקול דעת קפדני) להסב תשומת לבו של בית המשפט לכך. ככל שיעשה זאת באמצעות בקשה בכתב- אין הגשתה כרוכה בתשלום (אך יש לזכור כי השופט רשאי להטיל על המבקש הוצאות אם סבר שהבקשה אינה במקומה). השופט היושב בדין יודע בזמן אמת אם נעשה מעשה של ביזיון בית המשפט אם לאו: יש לזכור, כי השופט רשאי (אך לא חייב!) להפעיל את סמכותו על פי הפקודה- ועורכי דין שוקלים פעמים רבות אם כדאי להמריץ את בית המשפט להפעיל סמכות כזאת או אחרת או לבצע פעולות מסוימות (לא כל השופטים רואים זאת בעין יפה...). כדאי אפוא לשקול היטב בעזרת עורך הדין המייצג אם יש בכלל מקום לכך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
ולמה בבית משפט לענייני משפחה זה כן עולה?
בעקרון כאשר מגישי בקשות בכתב שמתבססות על עובדות יש להגיש תצהיר. בשאלתך המקורית לא ציינת כי מדובר בהליך בבית המשפט לענייני משפחה: אני מניח, כי מדובר בצו שניתן על ידי בית המשפט שלא קויים בידי בעל הדין שכנגד. בנסיבות אלה- נראה שיש להגיש תצהיר התומך בעובדות הנטענות לצורך הגשת הבקשה. בכל מקרה- כדאי להתייעץ עם עורך דין המומחה בדיני המשפחה כיצד לנהוג במקרה הספציפי שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר