שלום רב,
ב26.6 חתמתי עסקה על מספר מוצרי חשמל. במועד החתימה חייבו אותי ב10% תשלום בסכום העסקה. ההספקה הייתה אמורה להיות לסוף אוגוסט, בכניסה לדירה חדשה. אתמול (27/8) הלכתי לחנות החשמל כדי לבטל את העסקה (עדיין לא סופקה לי הסחורה מכיוון שהקבלן מתעכב עם מסירת הדירה) מסיבה שהיא לא רלוונטית. החנות לא הסכימה לזכות אותי על ה- 10% שכבר חייבו אותי בטענה שכבר עברו יותר מ-14 יום. האם במידה והסחורה לא סופקה שלא באשמת הספק, אני עדיין מחוייבת לביטול עסקה תוך 14 יום?
תודה.
העסקה שביצעת היא עסקת מכר. הספק- מוכן לספק את הסחורה במועד. מסיבותיך שלך (הספק אינו צד ליחסים בינך לבין הקבלן שבונה את דירתך) את מבקשת לבטל את העסקה לאחר חלוף חודשיים: החנות צודקת במקרה הזה. במקרים מסוימים ניתן אף לחייבך להשלים את העסקה (תמשכי ותאחסני את המצרכים שקנית- ותזמיני התקנה/הרכבה בבוא הזמן). אם מתאפשר ביטול העסקה בנסיבות שפירטת תוך חילוט המקדמה בשיעור 10% - הדבר נראה על פניו סביר בנסיבות העניין כפי שהובנו מהמפורט בפנייתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר