שלום
לפני כמה שנים הייתי מעורב בתאונת דרכים קלה בה נתקע בי רכב אחר בזמן עמידה בפקק. רכבי היה רכב ליסינג דרך חברה בה אינני עובד יותר, ולפי ידיעתי חברת הליסינג תובעת כעת את חברת הביטוח של הרכב הפוגע.
לאחרונה קיבלתי הזמנה למתן עדות ממשרד עורכי הדין המייצג את חברת הליסינג בה מצויין כי נוכחותי חובה וכי שכר עדותי ישולם בהתאם לקביעת בית המשפט. אשמח לדעת:
1) לפי מיטב הבנתי ומעיון בשאלות בפורום - על פי תקנה 178 העד חייב להתייצב רק אם הומצאה לו הזמנה כדין. כיצד אני יכול לדעת אם זומנתי כדין, אם המכתב שקיבלתי נשלח באישור בית המשפט והאם באמת חובה עלי להיות נוכח, או שבמשרד עורכי הדין פשוט מנסים לגרום לי להגיע בלי לשאול שאלות?
2) על מנת להגיע עלי לקחת יום חופש מהעבודה, להטריח את עצמי ולהוציא כסף מכיסי. במשרד עורכי הדין סירבו להתייחס או להתחייב על הסכום אותו אני אקבל כפיצוי, כך שייתכן וחלק ממתן העדות בכלל יהיה על חשבוני. האם זהו מצב תקין והאם אני רשאי לדרוש סכום כסף בהתאם לעלות הנסיעות ולעלות יום חופש לפי משכורתי?
תודה מראש, רואי
הדין מאפשר לבעל דין לזמן עדים. בעל הדין מזמן את עדיו באמצעות עורך דינו ובדרך כלל מורה השופט לבעל הדין המזמין להפקיד את שכר העדות בקופת בית המשפט. ההמצאה הזאת היא כנראה כדין- ובכל מקרה אם לא תתייצב רשאי עורך הדין לבקש מבית המשפט להורות להביא אותך לעדות- ואז ממילא תאולץ להגיע ולהעיד (לא תוכל לחמוק ממתן העדות). הסכום אותו תקבל נקבע או שייקבע על ידי בית המשפט, שפוסק בדרך כלל סכום סביר הלוקח בחשבון את האזרח הממוצע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר