יש לי כרגע הליך תביעה בבית משפט השלום. כאשר אני מקישה את השם שלי של בגוגל זה מפנה אותי לאתר שמפרסם פסקי דין ולהפתעתי הוא מפרסם את כל הפרטים בפסק דין כולל מ"ס תעודת זהות בסמוך אלייה. דבר שפוגע קשה בפרטיות שלי!! וכל בן אדם יכול למצוא את התעודת זהות שלי באינטרנט ובכך הדבר יכול להסב נזק בלתי הפיך לפרטיות שלי. מה אפשר לעשות ומה החוק בנושא?
זה חשוב לי מאוד . תודה
המוגנת בחוק אך מצד שני ישנו עקרון הפומביות של המשפט. ככל שהמשפט אינו מתנהל בדלתיים סגורות- הוא ממילא פומבי. אלה עקרונות מתנגשים ובמקרים שנדרשת בהם הכרעה שיפוטית מאזן בית המשפט בין האינטרסים המתנגשים הללו (הגנת הפרטיות ופומביות הדיון המשפטי). לא כל האתרים המפרסמים פסקי דין פתוחים לכל- אך גם אלה פתוחים למנויים שלהם. יש לציין כי הפגיעה בפרטיות המוגדרת בחוק הגנת הפרטיות מדברת על ענייניו הפרטיים של אדם כאשר החוק מפרט פגיעה בפרטיות מהי. אין לשכוח שהפנייה לערכאות עושה את עניינו לפומבי בעקרון. לעניות דעתי- פרסום של מספר זהות מהווה פגיעה לא מידתית בפרטיות וכדאי לבדוק עם איש מקצוע מה ניתן לעשות ולשקול את כדאיות העניין בנסיבות העניין הספציפיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר