שלום.
עקב תאונה נשלחתי ע"י חברת הביטוח שבה אני מבוטחת לבדיקה ע"י רופא מטעמם .
אני הגשתי לחברת הביטוח את כל החומר הרפואי כולל חוות דעת של מומחה מטעמי .
חברת הביטוח מסרבת לתת לי עותק של חוות הדעת של המומחה מטעמה .
האם זה חוקי ?
הרי אני הייתי הנבדקת לא ?
אם הרופא של חברת הביטוח היה קובע את % הנכות לפי עיון בתיק הרפואי שלי ללא בדיקה גופנית הייתי מבינה אבל זה לא היה ככה .
האם לדעתך מגיעה לי עותק מחוות הדעת הזו כי היא שונה לחלוטין מחוות הדעת של המומחה שלי גם ב % הנכות כמובן .
תודה
נעשה סדר בדברים (הגם שהדברים אינן מובנים מאליהם- שכן הנתונים אינם בפניי): אני מבין שיש לך פוליסת ביטוח שעל סמך הפוליסה הגשת תביעה למבטח שלך (עמו יש לך כתוצאה מהחתימה על הפוליסה- חוזה ביטוח).מן הסתם תנאי הפוליסה מחייבים אותך לוותר על סודיות רפואית ולהסכים לבדיקה על ידי מומחה מטעם חברת הביטוח. כאשר את מגישה תביעה על פי פוליסת ביטוח חתומה שבידך- חייבת חברת הביטוח להחליט בפרק זמן הנקוב בחוק חוזי ביטוח ולעשות אחד מהשניים: לשלם לך את סכום התביעה או לסרב (באופן מלא או חלקי) לשלם את התביעה תוך נימוק הסירוב. מן הראוי היה שאם מסתמכת חברת הביטוח על מומחה מטעמה- מן הראוי שההנמקה הייתה כוללת את הנמקת המומחה או חוות דעתו (ייתכן שעל פי תנאי הפוליסה לא חייבת חברת הביטוח להמציא לך את חוות הדעת- אך אינני יודע משום שהחומר אינו בפניי). ככל שקביעת חברת הביטוח אינה מקובלת עליך- הרי שאת מוסמכת לערור עליה (ככל שיש מנגנון ערר בפוליסה) או להגיש תביעה בבית המשפט המתאים. ממילא במסגרת הליך כזה יתנהל גילוי מסמכים וחוות הדעת תגיע גם לידיך.
בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין כיצד עליך לנהוג- על פי הנתונים הספציפיים של המקרה שלך שיוצגו בפניו במלואם.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר