נקראתי לשמש כעדה במשפט שהתקיים בחודש ינואר האחרון 2013 על ידי עורכת הדין של הצד הנתבע. נפסקו לי דמי עד שעד היום לא קיבלתי. כשאני פונה אל עורכת הדין תשובתה היא, שעדיין לא קיבלה בעצמה את התשלום עבור משפט זה. האם עליי לקבל את תשובתה ולהמשיך להמתין, או שעליה לקחת אחריות על הזימון מטעמה ולשלם לי בלי לערב אותי בענייניה
אני מודה לכם מראש
בדרך כלל נוהגים השופטים לחייב צד שהזמין עדים להפקיד סכום עבור כל חד מהם בקופת בית המשפט, שישמש לתשלום דמי העד. את, הדס, אינך שותפה לעסקיה של עורכת הדין שזימנה אותך: העובדה שהיא לא קיבלה כל תשלום עדיין אינה רלוונטית לתשלום דמי העד שנפסקו לטובתך. חובתה של עורכת הדין לדאוג לכך שתקבלי את התשלום- ובכל מקרה, ככל שהיא אינה עושה זאת והופקד סכום בקופת בית המשפט לטובת התשלום הזה- כדאי לשקול פנייה למזכירות בית המשפט בו העדת תוך ציון מספר התיק ולבדוק מה עלה בגורל התשלום. בדרך כלל התשלום יוצא באיחור- אך מינואר זה נראה לי מוגזם על פניו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
גם אם כך נאמר לי במעמד המשפט
מה כדאי לי לעשות?
אם ישנה פסיקה- הרי שהיא ניתנת לאכיפה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר