שלום,
אני פונה אליכם לאחר שכבר פניתי לכבוד ראש עיריית רעננה, למבקר עיריית רעננה וממונה על פניות הציבור מר משה הנדין ולמירי נוימן לגבי עניין הזוי שקורה לי בנוגע לדוחות חנייה שקיבלתי בעיר ולא קיבלתי את התיחחסותם בעניין.
ביולי 2012 עברתי להתגורר ברחוב קלאוזנר 17 ברעננה והחל מחודש אוקטובר ועד דצמבר 2012 (מועד הוצאת תו חנייה) קיבלתי 5 דוחות חנייה. כל דוחות החנייה התקבלו מול בניין מגורי שמסביבו כחול לבן בלבד בימי שישי שכן באמצע השבוע אני עובדת מבוקר ועד ערב. עקב שעות עבודתי המרובות, לא יכלתי להגיע בתקופה העמוסה הזו (4 חודשים בלבד) ולשנות את פרטי מגורי ולקחת תו חנייה מהעירייה. פניתי כמובן לאגף החנייה בעיר בבקשה לביטול הדוחות אך בקשתי נתקבלה בשלילה (ביטלו דוח אחד בלבד בכדי "ללמד אותי לקח") ולכן פניתי למשפט בכדי להוכיח את צדקתי. בית משפט השלום זיכה אותי ואף כינה את התובעת "קטנונית" שכן הינני תושבת העיר וזכאית לחנות בכחול לבן באזור מגורי וכן ציין כי תו החנייה מהווה סימן זיהוי בלבד לרכבם של תושבי העיר בכדי לסייע למפקחים להבדיל מי תושב ומי איננו. התובעת החליטה כנראה לרדוף אותי על גבם של כספי תושבי עיריית רעננה וערערה לבית משפט מחוזי וכעת אני מזומנת למשפט על חטאי ועבירותי. (4 דוחות חנייה כחול לבן מול בניין מגורי!!!!!!!!) לפני כחודשיים עברתי לתל אביב, ולשם ההשוואה, שכן מדובר בעיר עם מצוקת חנייה רבה, קיבלתי למעלה מ15 דוחות עד הוצאת תו החנייה, אך עיריית תל אביב מבינה זו וחלק מחוקי העירייה הם ביטול כל הדוחות (הסטנדרטים כמובן, כחול לבן 100 ש"ח) שהתקבלו 90 יום (רטרואקטיבי) מיום קבלת התו. אתמול, כשקיבלתי את הזימון למשפט, פניתי לידיעות אחרונות,לידיעות השרון ,גלי צה"ל ומבקר הרשויות מטעם מרכז שלטון מקומי. כל זאת בכדי להפעיל לחץ על התובעת העירונית בכדי לבטל את הערעור המטופש הזה בבית משפט מחוזי.
אודה לך מאוד אם תוכלו לעיין בפרטים ולהמליץ לי כיצב לפעול.
אחזור ואומר כי משפט השלום זיכה אותי אך לאחר בירורים הבנתי כי אם השופט עשה טעות בחוק אז בית המשפט המחוזי יקבל את הערעור.
עפ"י חוק עזר מומלץ לעמדת רכב וחנייתו - חנייה בכחול לבן שמוגדרת כחנייה בתשלום מותרת לכל רכב שנושא תו אזורי.
ולפי חוק עיריית רעננה - כל תושב זכאי לקבל תו אזורי בהצגת תעודת זהות וספח תעודת הזהות בה רשומה כתובתו של התושב ברעננה וכן רשיון הרכב הרשום.
חיפשתי מהי הגדרת תושב בחוק, מכיוון שעברתי להתגורר פיסית ברעננה ביולי 2012 אך פורמאלית שיניתי את הכתובת במשרד הפנים בנובמבר 2012.
עפ"י דיון שמצאתי באינטרנט עע"ם 1621/08 דנו בסוגיה הזו אך לגבי תושב מדינה ולא תושב עיר. ומצאתי שההגרה שונתה לזו:
"תושב אזור - מי שרשום במרדם האוכלוסין של האזור, וכן מי שמתגורר באזור אף שאינו רשום במרשם האוכלוסין של האזור, ולמעט תושב יישוב ישראלי באזור" (מדובר על דיון בנושא ערבים ישראלים)
אודה לכם מאוד אם תחזרו אלי בהקדם
מתוכן הדברים עולה כי כפי שאמר ביהמ״ש קמא- העירייה קטנונית במקרה שלך. קטגורית- לא היה לך תו חניה והפקח לא יכול לדעת שאת תושבת העיר. בשל הגדרת התושב- ייתכן שבית המשפט המחוזי לא ימצא לנכון להתערב בפסק הדין שניתן. בכתב התשובה לערעור מן הסתם תדרשי הוצאות ומאד ייתכן שייפסקו כאלה לטובתך. עם זאת- גם שופט הוא בשר ודם והוא יכול לפרש את החוק במובן הצר ביותר ולקבל את הערעור, שכן כפי שנרשמת בעירייה בענייני ארנונה- יכולת להוציא תו חניה ולא בהכרח יקבלו את טענתך ש4 חודשים לא היה לך זמן לסדר את זה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר