שלום רב,
לפני כשלושה חודשים קבלתי בדואר רשום מכתב מהעיריה עם הודעת תשלום לקנס של 730 שקלים וזימון למשפט.
בהודעה נטען שהשלכתי אשפה/ארגזים/קרטונים שלא ביום האיסוף בניסוח שאני מניח מוכר למכירי החוק.
כמובן שהייתי בשוק ולא הבנתי איך העניין קשור אלי.
בדוח היה רשום שאני רשאי לראות את הראיות העומדות נגדי אך בשיחות טלפון עם המרכז שאליו אני אמור לפנות הובהר לי גם חודש וחצי אחרי קבלת הדוח שעדיין לא הגיעו אליהם הראיות ושאנסה להגיש עירעור (בלי לדעת את הפרטים בצורה ברורה)
הגשתי עירעור ואחרי כחודש וחצי קבלתי הודעה שהעירעור נדחה.
רק לפני כשבוע הצלחתי ליצור קשר עם האדם הנכון ולקבל אפשרות לראות את הראיות.
מסתבר שבאותו סופ"ש קבלתי משלוח משופרסל כמו כמעט כל שבוע ביום שישי.
ביום שבת בבוקר השלכתי את שני הארגזים הקטנים לחדר הזבל ככל הנראה על אחד הפחים המלאים וכמובן שסגרתי ונעלתי את החדר כהגרלי. מכיוון שזהו סוף שבוע והפינוי נעשה רק ביום ראשון תמיד מצטברת המון אשפה בפחים ואנשים משליכים את האשפה על גבי הפחים המלאי כי אין ברירה.
לפי הידוע לי בכל בוקר פותחים את חדר האשפה בכדי שאנשי הפינוי יוכלו להוציא את הפחים למשאית. ככל הנראה זה גם מה שקרה ביום ראשון בבוקר.
ביום ראשון בשעה 11:00 הפקח הגיע - יותר מ 24 שעות לאחר שהשלכתי את הארגזים וככל הנראה מכיוון שעל הארגזים שלי עוד השליכו המון זבל במשך אותו סופ"ש הצטברה ערמה שכאשר פתחו את הדלתות של חדר הזבל היא נשפכה החוצה ממש צמוד לדלתות חדר האשפה.
הפקח ראה ערמה של זבל והתחיל לחטט, הגיע לקרטון של המשלוח עם השם שלי והחליט להטיל עלי את האשמה.
הראיות שלהם זה תמונות של הפקח מחטט בערמה גדולה של ארגזים וזבל (כמובן שהארגז שלי היה קבור איפשהו בתחתית או משהו כזה) שצמודה לדלתות חדר הזבל ובבירור רואים שהיא נפלה מאיפשהו (לדעתי)
בנוסף לתמונות הראיה הנוספת זה המדבקה עם השם והכתובת שלי מהמשלוח שהם גזרו מהקרטון.
כמובן שזה הסעיר אותי עוד והחלטתי לא לוותר ולגשת למשפט להוכיח את חפותי.
הראיות שאני עומד להציג הן תמונות של חדר האשפה מפוצץ בזבל בכדי להראות את המצב השגרתי. היו לי רק שבועיים לאסוף ראיות אבל אני חושב שבשבועיים האלו קרו מספיק מקרים שצילמתי.
לספר את האמת על כך שזרקתי את הארגזים בכלל בשבת בבוקר כך שבמשך 24 שעות ויותר מה שקרה בחדר האשפה בכלל לא באחריותי. יש שם גם הרבה חתולים שיכלו לגרום למהפכה הזו.
להראות בתמונות שלהם שיש ערמה ענקית של ארגזים ואשפה ומה ששיך לי היה בתחתית כך שבבירור לא אני יצרתי את המפגע הזה.
להראות כתבה שפורסמה לפני שנתיים שפקחים בעיריה הזו מאולצים לתת דוחות לא מוצדקים
להראות כתבה על מקרה זהה שקרה לאדם בנתניה בו השופט קבע על התרשלות של הפקח מכיוון שמעולם לא ראה את אותו אדם זורק את האשפה אלא רק חיטט בזבל בנסיון לזהות את מקורה
עכשיו לשאלות:
- האם הטיעונים שלי מתאימים ומקובלים?
- האם זה בסדר שאני אנסה לייצג את עצמי ללא עורך דין? או שעלי לקחת עורך דין?
- האם זה נכון מצידי להתעקש על משפט (אני לא מוכן לפשרה מכיוון שבבירור אני לא אשם) אחרי שדחו את העירעור שלי?
- האם סביר שהשופט יקשיב לטיעוני ויבין או מכיוון שזהו גוף ממסדי (עיריה) שמציף בתביעות הכל יתפקד כמו מכונה והשופט בכלל עלול להתעלם מטיעוני ויפסוק לטובתו?
- האם השפוט יכול להגדיל את הקנס או לפסוק עלי לשלם גם הוצאות משפט מכיוון שדחפתי למשפט?
- האם יש משהו שעלי לעשות בכדי להגדיל את הסיכוי שלי לזכות במשפט?
אשמח לתשובה מהירה, המשפט בתחילת שבוע הבא.
לדעתי אתה בדרך הנכונה מבחינת איסוף הראיות. תדגיש את העניין שאתה הנחת קרטונים ריקים בתוך חדר הזבל כשהוא היה ריק ואין כל הוכחה שכל הזבל שהתאסף אחכ הוא ממך. גם העובדה שהפקח נבר בתחתית הערימה להוצאת הקרטונים חשובה. תנסה להשיג הוכחה לשעה בה קיבלת את המשלוח. אתה יכול לייצג את עצמך. אמנם עו"ד טוב ידע לבנות את הטיעונים טוב יותר גם בהתבסס על החוק, אך עלות שכר הטרחה ככל הנראה תעלה על גובה הקנס.
לא ניתן לדעת מה השופט יפסוק. הצדק יכול להיות איתך, אבל זה לא מחייב שהשופט יקבל זאת. אם תפסיד הוא עלול לפסוק לך הוצאות.
תשתדל להתמקד בטיעונים החזקים ולא לירות לכל הכיוונים. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר