אם אפרסם עבירה שעבר אדם ושאין איש יודע עליה - ואם אתבע על ידיו בהוצאת דיבה - האם אוכל לחייב את בית המשפט שאותו עובר עבירה יעבור מכונת אמת (וגם אני כמובן) כי מלבד העדות שלי ושל עובר העבירה אין שום הוכחות. מה האפשרויות שלי בעצם במקרה כזה?
לא ניתן לחייב את בית המשפט לעשות זאת: ניתן לבקש כי בית המשפט יזדקק לבדיקת פוליגרף (=מכונת אמת). יש לזכור כי בדיקת פוליגרף אינה בהכרח קבילה בדין הישראלי. בדין הפלילי אין היא קבילה ובדין האזרחי ניתן להזדקק לה בהסכמת הצדדים ובית המשפט מחליט מהו המשקל הניתן לתוצאותיה. כמובן- את יכולה להיבדק בעצמך במכון פוליגרף- אך סביר להניח כי בית המשפט ייתן משקל נמוך לתוצאות בדיקה חד צדדית כזאת ככל שתונח בפניו- שכן היא "בדיקה מטעם". רצוי שבדיקה כזאת תיעשה על ידי מכון אובייקטיבי בלתי תלוי (שהרי תוצאותיה תלויות בשאלות המופנות לנבדק)- וזאת ניתן לעשות בהסכמת הצדדים. בהחלט ייתכן, כי במקרה אותו את מתארת בית המשפט עשוי להציע בדיקה כזאת והתייחסות הצדדים להצעת בית המשפט יכולה להשפיע עליו (בכל זאת- שופט הוא בשר ודם כמונו).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
אכן לא ניתן לחייב אדם להיבדק במכונת אמת ובכל מקרה המימצאים שלה לא אמינים מספיק, כך שיכול להיות שגם במקרה שיבדקו אותך ואת דוברת אמת, הבודק יכול להגיע למסקנה שזה לא נכון או לא ודאי, רק בגלל שמאוד התרגשת למשל והדופק שלך עלה.
במקרה בו אין כל הוכחה לעבירה מלבד מילתך מול מילתו, את תצטרכי לשכנע בתביעת דיבה את בית המשפט כי "אמת דיברתי" והשופט יצטרך להכריע אם הוא מאמין לעדות שלך או לשלו. יש בכך סיכון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר