שלום ,
לפני כשנה חתמתי על חוזה שכירות דירה במרכז. לקראת סוף השנה רציתי לצאת מהשכירות ומצאתי מישהי שתחליף אותי בחוזה. אותה בחורה רצתה שאני אשאיר לה את הארון והמיטה עד סוף החוזה (יוני 2013) אמרתי לה שאין בעיה כל עוד אני אוספת את הריהוט בסוף יוני. הגיע יוני והיא לא עונה לי לטלפונים ו-SMSים שאני שולחת לה. בדקתי מול השותפה השנייה שנשארה בדירה והיא אמרה לי שהאותה בחורה שהחליפה אותה בחוזה הכניסה מישהי אחרת במקומה. אך הבחורה שנכנסה במקומה לא חתמה על אותה חוזה אלא הבחורה שהחליפה אותי עדיין חתומה על החוזה. דיברתי עם הבחורה שכרגע שוכנת בחדר המושכר והתברר לי שנגרם נזק לריהוט שהשארתי. יש לי שתי שאלות :
1. האם אני יכולה לתבוע את הבחורה שהשארתי לה את הריהוט על הנזק שנגרם ? ועל זה שהיא העבירה את הריהוט שלי למישהי שאני לא הסכמתי?
2. אותה בחורה שעכשיו ששוכרת את החדר בדירה מושכת אותי ואינה מוכנה לקבוע איתי זמן להובלת הריהוט שלי. מה הם הזכויות שלי ? והאם אני יכולה להיכנס ללא אישורה לחדר ולקחת את הרהיטים שלי ?
עסקאות במקרקעין (לרבות שכירות) טעונות מסמך בכתב. עסקאות שאינן מקרקעין- אינן טעונות מסמך כזה- ובעניינן יכול להיות הסכם שבעל פה. אינני יודע באיזו דרך נכנסה השוכרת לנעליך: האם בהסכם ביניכן או בהסכם מול המשכיר? כעקרון- ברגע שיש הסכם (ולו בע"פ) בינך לבין מחליפתך בדירה, על פיו את משאירה לה את הריהוט עד תום החוזה ביוני 2013- הרי האחריות לשלמות הריהוט מוטלת עליה ואת יכולה לתבוע אותה לכאורה (כנראה בבית משפט לתביעות קטנות) תוך הוכחת הנזק שנגרם). קחי בחשבון כי מחליפתך יכולה להעלות אף היא טיעונים מטיעונים שונים שמסיבות מובנות לא אעלה אותם כאן. הבחורה ששוכרת כרגע את החדר (מחליפתה של מחליפתך) אינה חייבת לך דבר וחצי דבר, וכיום אינך רשאית להיכנס לדירה ללא רשות כי אין לך כל זכות לחזקה בדירה/בחדר. למרות שלכאורה על פי דברייך מחליפתך הפרה אתך את ההסכם בע"פ (לא שמרה על הריהוט, העבירה אותו לחזקתו של צד ג' ללא רשותך)- לא נראה לני שיהיה זה חכם שתיקחי את הריהוט אגב כניסה לחדר שלא ברשות. בכל מקרה - בתום החוזה ביוני אמורה מחליפתך להשיב לך את הריהוט (סביר להניח שבהסכמה בין מחליפתך למחליפתה- הריהוט נשאר בחדר- והדיירת הנוכחית מחזיקה בו ככל הנראה בתום לב). כמובן- שניתן להפעיל הליכים משפטיים שונים כאן- אך אינני בטוח שנסיבות המקרה מצדיקות את הפעלתם של כאלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר