לקוח שלי מעוניין לתבוע שוכר שלא שילם דמי שכירות במשך מספר חודשים. הסכום עומד על כ40,000 ש"ח.
האם התביעה מתאימה להתברר כתביעה בסדר דין מקוצר מכוח חוזה/התחייבות?
תודה מראש.
סעיף 202 לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד -1984 מונה את המקרים שראויים להידון בסדר דין מקוצר: תביעות על סכום קצוב מכוח חוזה שיש עליהן ראיות בכתב או מכוח הוראה מפורשת בחיקוק, או תביעות לסילוק יד במקרקעין או לפינוי מושכר (בשכירות בלתי מוגנת). הרציונל בסדר דין מקוצר הוא שכאשר ישנן ראיות מפורשות בכתב שאינן ניתנות על פניהן לסתירה- אין צורך בהליך מייגע של שמיעת ראיות המחייב סדר דין רגיל. במקרה שתיארת- יכול שיש לשוכר טענות/תביעות כלפי המשכיר המתרצות לכאורה (לדעתו כמובן) אי תשלום דמי השכירות (כמו טענות קיזוז למשל- על תיקון ליקויים במושכר החל על המשכיר, או אי מילוי חובות משכיר אחרות). אין לי ספק, כי במידה וכך תבחרי לעשות- יגיש הצד שכנגד בקשה למתן רשות להגן- שסביר להניח שתתקבל בבית המשפט (ו/או בהקשה למחיקת כותרת): סופו של יום- ההליך יתמשך בשל הליכי משנה מיותרים (לעניות דעתי- עינוי דין...). נראה לי שכדאי להתחיל את ההליך בסדר הדין הרגיל- כי ממילא העניין יידון בהליך כזה בסוף היום. ניתן אולי לשקול הגשת תביעה בסדר דין מקוצר לפינוי מושכר בשל הפרה יסודית של חוזה השכירות הבלתי מוגן, שייתכן ותניע את הצד שכנגד להסדיר את העניינים עם הלקוח שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר