אני גר בשכונת בתים פרטיים , ביני לבין שכני קיר משותף , לאחרונה השכן התקין מצלמות אבטחה מסביב לביתו כאשר 2 מצלמות מכסות חלקים מהשטח הפרטי שלי ואף חלונות ביתי במצב כזה בו הנ"ל מסוגל בעזרת zoom לחדור לביתי האם מותר לו?
אלון שלום,
כמי שעוסקת בתחום מצלמות האבטחה אני יודעת ויתקנו אותי מלומדיי, שניתן להתקין מצלמות אבטחה במקום ציבורי כל עוד הן לא פוגעות בצנעת הפרט למשל: אסור להתקין במקלחת, בשירותים וכד'.
לגבי החדירה לפרטיות באמצעות זום כ- 90% ממצלמות האבטחה שנמכרות בשוק הן מצלמות אבטחה לא ממונעות כלומר, ללא זום ולכן, אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג וזאת משום שמדובר במצלמות מאוד יקרות ....מצלמות כאלו ניתן למצוא באיצטדיונים, קניונים במקומות עם שטחים נרחבים. אם זה מעניין אותך תחפש בגוגל תמונות של מצלמות ממונעות PTZ ותדע אם אכן יש לך מה לחשוש.
אתה יכול לדבר איתו ולראות מה המצלמות שלו רואות יש מצב שבכלל הן לא מצלמות את השטח שלך....
מקווה שקצת עזרתי,
מורן מחברת ב.מ קומויז'ן בע"מ
נ.ב
אל תשכח את היתרון שהשכן שלך התקין מצלמות אבטחה בביתו אם יפרצו אליך הביתה יהיה לך הקלטות בחינם ממערכת האבטחה שלו:-)
אלון שלום,
במידה והדבר שאתה מסביר הוא באמת נכון,
ושכנך יכול לחדור לפרטיותך ולהתחקות אחריך בשטח ביתך, אין לראות זאת כדבר לגיטימי ויש לפנות כצעד ראשון להסרתו של הדבר בדרכים לגיטימיות וחוקיות.
אלינור ברגר, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר