אני עו"ד מתחילה שטרם הופיעה בבית משפט. אחד הדברים שמטרידים אותי הוא עניין הגשת המוצגים לבית המשפט. ראשית, מה ההבדל בין המוצגים שלי לבין הראיות שצירפתי לתצהיר העדות הראשית שלי? שנית, כיצד אני מגישה את המוצג - האם אני פשוט מכינה עותק לשופט, לעד ולב"כ הצד שכנגד ומצהירה עליו בפרוטוקול כמוצג נ/1? איך זה עובד בדיוק?
יכול להיות שהשאלות שלי לא ברורות מספיק, אבל כל הסבר בנושא יתקבל בברכה.
דרך הגשת מוצגים לבית המשפט מצויה בדיני הראיות. מוצג המוגש לבית המשפט אמור הרי לשמש כראיה- וראייה שהיא מסמך בכתב למשל - מוגשת לבית המשפט באמצעות מי שערך את המסמך או קיבל אותו (בין אם בתצהיר עדות ראשית ובין אם במהלך מתן עדות בבית המשפט (בחקירה ראשית או נגדית).תמיד צריך שיהיו די עותקים בידייך כאשר את עושה זאת: להגיש לשופט, לב"כ הצד שכנגד ולתיק הראיות שלך. את לא זו שמצהירה עליו לפרוטוקול: את מבקשת להגיש את הראיה כמוצג מטעמך, הצד השני טוען בעניין ומודיע לבית המשפט אם הוא מסכים או מתנגד להגשת המוצג. בית המשפט הוא זה הקובע אם המסמך יוגש אם לאו- והשופט הוא זה שמסמן את המוצג לפי העניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר