אבקש לדעת האם מניין הימים למתן תגובה שניתן למבקש להגיב תוך 30 יום כולל בתוכו את שישי שבת או שישי שבת לא נמנים ?
ההחלטה שניתה היא תוך 30 יום מתאריך 11.11.12 עד מתי אמור להגיש את התגובה? ונרשם כי יובא לעיונה בתאריך 15/12/12 מה הכוונה ?
תקנות בתי המשפט (פגרות), תשמ"ג-1983*
בתוקף סמכותי לפי סעיף 47 לחוק בתי המשפט, תשי"ז-1957, ובתוקף הסמכויות הנתונות לי על פי דין, אני מתקין תקנות אלה:
1.תקופות הפגרה בבית המשפט העליון, בבתי המשפט המחוזיים, בבתי משפט השלום ובבתי המשפט לעניינים מקומיים המקומיים (להלן – בית המשפט), יהיו מדי שנה כדלקמן:
(1)פגרת סוכות - מיום י"ד בתשרי ועד יום כ"א בתשרי;
(2)פגרת הפסח - מיום י"ד בניסן עד יום כ"א בניסן;
(3)פגרת הקיץ - מיום 16 ביולי עד יום 31 באוגוסט.
2.בימי הפגרה בית משפט ידון בעניין מסוים אשר לגביו הורה נשיא בית המשפט או שופט של בית משפט שנשיאו מינהו לכך, שיש לשמוע אותו, או בעניין מסוים שהובא לפניו אשר אינו סובל דחייה.
3.מנהל בתי המשפט רשאי להורות, לאחר התייעצות עם נשיא בית המשפט או שופט של בית משפט שנשיאו מינהו לכך, שסוג עניינים פליליים או אזרחיים, יישמעו בתקופת הפגרה, בבית משפט פלוני, או בכל בתי המשפט.
4.במנין ימי תקופה שנקבעה בחיקוק, או שנקבעה בידי בית המשפט, בידי רשם, יראו את יום ו' בשבוע כיום פגרה, אם הוא היום האחרון לפתיחת הליך או לביצועה של פעולה במהלך הליך בבית משפט.
ולשאלתך מאחר ותאריך 11.01.2013 נופל ביום שישי , הגשת מתן התגובה נדחה ליום ראשון בבוקר.
אך לדעתי רצוי להגיש עוד לפני המועד האחרון .
יום טוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
יצוין בזאת כי בהודעה שרשמתי עם אותה כותרת בתשובתך אין קשר לשנת 2013, 30 יום למתן תגובה מתאריך 11/11/12 לזה התכוונתי אבקש את תשובתך שוב בנוגע לסעיף 4 שרשמת זה לא מובן לי.
30 יום מתאריך 11.11.12 הינו בתאריך 11.12.12 כלומר לשופטת יש 3 ימים לעיון.
לגבי סעיף 4 במנין ימי תקופה שנקבעה בחיקוק, או שנקבעה בידי בית המשפט, בידי רשם, יראו את יום ו' בשבוע כיום פגרה, אם הוא היום האחרון לפתיחת הליך או לביצועה של פעולה במהלך הליך כלומר ספירת 30 הימים מסתיימים ביום שישי
לכן ישנה האפשרות להגיש ביום ראשון .
הייעוץ אינו מהווה תחליף להתייעצות עם עורך דין במקרה הצורך.
יום טוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר