הנתבעים אותם אני תובעת אישית בתביעות קטנות, בעלי חברה שהתפרקה, מתחמקים מקבלת הדואר. לפיכך העסקתי חברת שליחים שמתמחה במסירות משפטיות. הם ביקרו במקום 3 פעמים כחוק, אך לא הצליחו למסור ישירות, ולכן הדביקו לנתבע את המעטפה על הדלת. האם זו נחשבת מסירה כדין?
שלום
בתקנות סדר דין אזרחי ישנה הוראה מפורשת על דרכי המצאה.
חשוב לציין על גבי טופס את המועדים , שעה ויום בכל ביקור , הנתונים הללו מהותיים להוכחת התחמקות או סירוב הנמען מלקבל דואר .
מצ"ב תקנות קראי בעיון .
תקנות סד"א
הנמען לא נמצא או מסרב לקבל המצאה .
שליח בי-דין שלא מצא שום אדם שאפשר לפי תקנות אלה להמציא לו כדין את הכתב, אף על פי שפעל בשקידה ראויה וסבירה, או שהאדם כאמור סירב לקבל את הכתב, ידביק את הכתב על הדלת החיצונית או במקום אחר נראה לעין בבית שבו רגיל האדם לגור או לעסוק.
490. רישום זמן ההמצאה ודרכה
שליח בי-דין שהמציא כתב לפי תקנות אלה ירשום על גבי עותק של הכתב או יצרף אליו, סמוך ככל האפשר לאחר ההמצאה, הודעה המציינת את זמן ההמצאה ודרכה, ואם היה שם מי שזיהה את האדם שהכתב הומצא לו או את הבית שבו הודבק הכתב, וראה שהכתב נמסר, הושם או הודבק - יציין גם שמו ומענו של המזהה ויבקשו לחתום.
491. חקירת שליח בי-דין
הוחזר כתב בי-דין לפי תקנה מתקנות אלה ודבר ההמצאה לא אומת בהודעה מאת השליח, חייב בית המשפט או הרשם, ואם אומת כאמור - רשאי הוא, לחקור את השליח בדבר פעולותיו, או להביא לידי חקירתו כאמור בידי בית משפט אחר, ורשאי הוא להצהיר שהכתב הומצא כראוי או להורות על דרך המצאה הנראית לו.
האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ספציפי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר