שלום. יש לי בעיה. לפני מספר חודשים קיבלתי בשם הבוס שלי הזמנה לסדר דין מקוצר. התברר שהתביעה על הוצאות התאונה הנדונה בכתב תביעה הינה על תאונה שקרתה שנה לפני שהבוס שלי קנה בכלל את הרכב. מצאתי את זכרון הדברים והחשבוניות שנעשו לגבי הרכב הנדון, פיקססתי לעו"ד של חברת הביטוח התובעת והתקשרתי לודא שאכן קיבלו את הפקס, דיברת עם המזכירה (שאין אני זוכרת את שמה) ואמרתי לה שתשים לב לתאריכים, הרכב לא היה בבעלות הבוס שלי בזמן התאונה. היא אמרה "אני רואה טוב אטפל בזה" אמרתי לה שאם תיהיה בעיה שתיצור איתי קשר. מאז לא שמעתי מחברת הביטוח כלום אני חשבתי שהעיניין סודר וזה מה שאמרתי גם לבוס שליי. הייתי בטוחה שאין הוא צריך ללכת לבימ"ש (אינני עו"ד אז אינני יודעת את הכללים). היום קיבחנו פס"ד שמכיוון שהבוס לא הגיע לדיון ולא כתב כתב הגנה בהמ"ש פסק שהינו אשם וצריך לשלם.
אני צריכה לרשום ביטול פס"ד ואינני יודעתאיך, הבוס שלי מאוד כעס כמובן ודרש שאתקן את הטעות שעשיתי.
איך אני עושה את זה? איך רושמים ביטול פס"ד כזה???
אודה לך מאוד מאוד על תשובה מהירה.
בכבוד רב,
טלי.
המועד להגשת הבקשה:
תקנה 214 ללתקנות סד"א התשמ"ד - 1984 (להלן: "תקנות סדר הדין האזרחי") קובעת משניתן פסק דין במעמד צד אחד רשאי בעל הדין שנגדו ניתן פסק הדין להגיש את בקשתו לביטול פסק הדין בתוך 30 יום משהומצא לו פסק הדין. במקרה זה רשאי בית המשפט לבטל את פסק הדין כקבוע בתקנה 201. תקנה 201 קובעת כי משהוגשה בקשה לביטול פסק דין 30 יום לאחר פסק הדין רשאי בית המשפט לבטלה בתנאים שייראו לו.ואולם, בחלוף 30 יום מהיום שנודע למבקש על פסק הדין, עליו להגיש בקשה מיוחדת להארכת המועד להגשת בקשה לביטול פסק דין. בשלב זה בית המשפט כבר אינו רשאי לבטל את פסק הדין "בתנאים שייראו לו" אלא עליו לדון בבקשה להארכת המועד, עובר לדיון בבקשה לביטול פסק דין לגופה. לאחר הדיון יחליט בית המשפט בבקשה להארכת המועד ובמידה ויחליט להאריך את המועד עליו לעשות זאת "מטעמים מיוחדים שיירשמו" (תקנה 528), קרי, נדרש נימוק טוב "מיוחד" לקבלת הבקשה להארכת המועד.
יום טוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר