שלום ,
שכנתי שגם גרה בקומה האחרונה כמוני הזמינה קבלן אשר יבצע עבודת איטום לגג , שכנתי והקבלן אמרו לי שכולם משלמים וזה יעלה כ 900 שקל לכל דייר ב 3 תשלומים , אני אמרתי שאני אשלם רק בסוף אחרי שהעבודה תצא כמו שצריך , ואכן הוא לא הצליח לאטום כמו שצריך את הגג ועד היום נכנס לי מים בתקרה של המטבח , התקשרתי אליו והוא אמר לי שהוא יבוא לסדר את זה , האמת הבעיה לא טופלה למרות שהמשכתי להתקשר אליו , אני נשארתי עם הבעיה , אין לי מושג עם כל הדיירים שילמו וכמה שילם כל אחד הם לא מראים לי קבלות וגם לא הקבלן , אני מוכן לשלם לאחר שיבצע את התיקון כנדרש ויפתור את בעייתי ויראה לי שכולם שילמו לו באופן שווה 900 שקל כפי שהוא טוען בכפוף לאחריות שהוא טוען שהוא מספק ל 10 שנים , אני חושש לשים שם על הגג חומר איטום בעצמי על מנת שלא אתבע ע"י שכנתי והדיירים בטענה שאין כבר אחריות משום שאני נגעתי בעבודתו של הקבלן מצד שני אין לי כסף להביא קבלן מקצועי שיתקן את הגג , אני מוכן לשלם לו לקבלן שביצע את האיטום כסף לאחר שיבצע את התיקון כפוף לתנאים שציינתי כאן , העניין הוא שהוא מבטיח כל הזמן לטפל בעניין ואינו עושה דבר ואני נשאר עם תקרה דולפת ...
השאלה מה ניתן לעשות במצב זה לדעתך האם כדאי להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות נגד הקבלן ובו אני אבקש שבית המשפט יורה לו לבצע את התיקון ולאחר מכן אשלם לו את חלקי בתיקון או שלפחות בית המשפט יתן החלטה ולפיה אם הקבלן אינו מעוניין לתקן את הגג אז אני אוכל לתקן בעצמי ואז לקבלן ולדיירים לא תהיה כל טענה כלפיי ?
תודה על תשובתך .
לצריך עזרה, שלום
כבעל דירה בבית משותף, הרי שהלכה למעשה, בעל הדין הנכון שלך, הוא נציגות הבית המשותף (או בשפת העם "ועד הבית").
עליך לפנות אל הועד בדרישה לתיקון הדרוש התיקון (וראה סעיף 3(א) לתקנון המצוי של הבית המשותף). אם ועד הבית מסרב לדאוג לתיקון, עליך להגיש תביעתך בפני המפקח על המקרקעין (ולא בבית המשפט לתביעות קטנות).
שים לב לחובתך לשאת בתשלומים הנדרשים להחזקת הרכוש המשותף. עם זאת, אתה רשאי, כמובן, לדרוש שיוצגו בפניך אסמכתאות על התשלומים שבוצעו. בעניין זה, שוב, היריבות שלך אינה עם הקבלן, אלא עם ועד הבית.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום
אני אישית, לפני מספר שנים הגשתי תביעה בנושא זהה לחלוטין.ברשותי דירה בקומה עליונה וגם בבניין שם לא אטמו את הגג,נגרם לי נזק לתקרת הדירה.כשפניתי לועד והוכחתי את הנזק,לא היו מוכנים לשמוע.מחוסר ברירה הגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.למיותר לציין,שגם שם לא זכיתי,לדברי השופט,שכנים צריכים להסתדר ביניהם.מה שברצוני לומר,לא מומלץ,בשום מקרה, לגשת לבית משפט אלא למפקח על המקרקעין שאומנם זו דרך יקרה יותר,אך הסיכוי לזכות לדעתי גבוהה יותר.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר