שלום
אדם התקשר לחברת הביטוח שלי, התחזה אלי, השתמש בשמי ובתעודת הזהות האישית שלי, וביטל את פוליסת הביטוח שלי ללא ידיעתי.
נודע לי על המתרחש בדיעבד כשקיבלתי הודעה מחברת הביטוח , מספר ימים לאחר הביטול = נהגתי ברכב בלי ביטוח בלא ידיעתי.
אני יודע מיהו אותו אדם ובעזרת מי הוא עשה את העבירה הזו.
יש באפשרותי לקבל את ההקלטה לשיחה.
מספר שאלות - האם אוכל לתבוע אותו על התחזות? עוגמת נפש? פגיעה בשם הטוב? דברים נוספים?
האם הוא יכול לקבל עונש מאסר? עבודות שירות?
האם אני יכול לקבל פיצוי כספי?
מה יכול להיות העונש של האדם שעזר לו לבצע את העבירה ומסר לו את פרטי האישיים?
תודה רבה!!
דן, שלום
עליך להבדיל בן הפן האזרחי לבין הפן הפלילי.
מי שהתחזה ופעל בשמך עבר עבירה פלילית. עליך להגיש תלונה במשטרה.
ככל שיימצאו ראיות האדם יועמד לדין וייענש. לא אוכל, כמובן, לבוא בנעלי בית המשפט ולקבוע מה יהא עונשו.
בפן האזרחי, תוכל לתבוע בגין הנזקים שנגרמו לך. שים לב, מדובר בנזקים שנגרמו בפועל, ולא הנזקים שעלולים היו להיגרם אם, חלילה, היית נתפס נוהג ללא בטוח תקף או חמור מכך, אם, חלילה, היית מעורב בתאונת דרכים.
האדם שמסר את פרטיך האישיים עשה אף הוא עוולה כלפיך בכך שהפר את חוק הגנת הפרטיות. גם נגדו יש לך עילת תביעה אזרחית אישית. אם אותו אדם גם ידע לאיזו מטרה נדרשים הפרטים האישיים שלך, ייתכן ויועמד אף הוא לדין פלילי על "ביצוע בצוותא" של עבירת ההתחזות (ועבירות נוספות).
שנה טובה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר