שלום רב,
אני סטודנט שנה רביעית ואחרונה בתואר באוניברסיטה והואשמתי בכך שפניתי בפורום של סטודנטים בבקשה להיות שותף קש בפרוייקט בתמורה לתשלום.
המרצה שראה את פרסום זה בפורום התחיל להתכתב עם המייל שפורסם שם (לכתובת המייל אין קשר אליי) כאילו הוא סטודנטית שמוכנה לזה שישלמו לה והיא תכניס את אותו אחד לפרוייקט.
במהלך ההתכתבויות הללו השם שלי והת.ז שלי ניתנו במייל לאותה "סטודנטית" (כלומר למרצה) דרך המייל ואז המרצה פנה למחלקת הביטחון שהמליצו להעמיד אותי לוועדת משמעת בהרכב של שלושה דיינים.
בדיון הראתי להם שאין לי שום קשר לזה והראתי להם הרבה סתירות ובעיות בראיות לכאורה שהוצגו נגדי אך דבר לא עניין אותם והם האשימו אותי והענישו אותי בכל העונשים שהתביעה ביקשה, פסילת הקורס, הרחקה מהאוניברסיטה לשנה ועוד. הגשתי ערעור אך הם לא הסכימו לקבל אותו ודחו את בקשתי לקיום דיון בבית העירעורים.
אציין שמעולם לא עשיתי את הדבר הזה, ואני לא רוצה לסיים את התואר לאחר שש שנים בגלל כזו התנהלות ביזיונית של האוניברסיטה. לכן אני מעוניין ללכת עם זה לבית משפט.
מה עלי לעשות ואיך? האם אתם יכולים להמליץ לי על עורך דין שמכיר את התחום ועוסק בו?
לא יכול להיות שאין צדק , ואם בית המשפט יראה את כל מה שיש לי ואת הדרך שבה האוניברסיטה מצאה אותי אשם על סמך מייל שאיזה מישהו שלח ושם את השם שלי.
טיעונם העיקרי של הדיינים שהאשימו אותי היה "למה שמישהו אחר יעשה זאת", אינני חושב שאני צריך להסביר מדוע מישהו יעשה מעשה כזה או אחר. זאת על אף שניסיתי למצוא הסברים.
כמובן המקרה מורכב יותר ויש לי את כל החומר של האוניברסיטה נגדי ואת כל הראיות שלי והסתירות שמצאתי בהאשמות שלהם עליי וכן על דרך ההתנהלות שלהם.
דרך אגב לא התביעה לא דאגו להפגש עם אותו מציע מהמיילים, ואני הגשתי את העבודה וקיבלתי עליה ציון בסופו של דבר כך שלא היה מעשה של מרמה כלשהי בפועל, וכן לא הוכחה אשמתי בנושא, הראיה היחידה שהייתה ברשותם הינה כי שמי והת.ז שלי נשלחו במייל למרצה.
יש לציין כי פשוט מאוד למצוא את הפרטים הללו בפורומים סטודנטיאלים של האוניברסיטה.
הדיינים כמובן לא באמת "שופטים" וללא כל רקע משפטי, ואני מרגיש כאילו הואשמתי מראש מבעוד מועד ואני חייב עזרה בנידון.
תודה מראש
אמיר, שלום
אכן, ניכר, כי התנהלות האוניברסיטה בעייתית.
תודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר