לפני כשנתיים וחצי חברת פלאפון יצאו בפרסומת ללקוחות ותיקים. מבצע 5000 או משהו כזה. הם חילקו מתנה פלאפונים ללקוחות ותיקים מאוד. אני הייתי בינהם. לפני שלקחתי הפקידה אמרה לי במפורש שאין התחייבות וזוהי מתנה. אכן צויין שהטלפון מתנה ועולה 0. לא חתמתי, ולחברת פלאפון אין שום חתימה שלי או תיעוד טלפוני על שינוי במסלול או התחייבות לפלאפון. לא הייתי לוקחת אותו עם התחייבות שכן לא היה למתנה שום ייתרון אם אכן.
לפני כשנה וחצי נישאתי ועברתי להתגורר בארצות הברית. לפלאפון לא היו עסקאות זולות להחזקת הקו ולאחר ששילמתי 50 שקלים כל חודש החלטנו לעבור לאורנג. התשלום שם זול יותר.
מאז פלאפון החלו לעשות צרות, והודיעו כי אני אחוייב בדמי התנתקות. בביקור אשר ערכתי עם בעלי סגרנו עם האחראי שלא אחוייב. לפני כשלושה חודשים החלטתי לעבור, ועשיתי זאת דרך אורנג. מסתבר שפלאפון ניצלו את הוראת הקבע שהשארתי כדי שממנה ירד התשלום האחרון של השיחות שעשינו בארץ וחייבו אותי ב1800 שקלים לא כולל מעמ. גיליתי את העניין לפני יומיים כאשר המכתבים נשלחו אליי. חברת פלאפון מתעקשים שאם נתנו לי את הטלפון במתנה ברור שרצו שאשאר שם.....גם אם אין להם שום חתימה או תיעוד. טוענים שידעתי מהעניין ולא החזרתי להם את הטלפון שניתן במתנה ולכן היו זכאים לגבות. (ידעתי מהעניין קרי, הייתה לי שיחה עם טלפנית שאמרה לי שאני מחוייבת ובשיחה הובעה אי הסכמה שלי לעניין). העניין עקרוני לי. אין משמעות לטלפון עצמו, הוא חסר ערך בשבילי. מה דעתכם בעניין?
גלית,
במידה ואכן נכונים דבריך ואין בידי חברת פלאפון כל התחייבות חתומה שלך כלפיהם, הרי שיש מקום להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
יש לבחון גם את ההתחייבות הראשונית שלך כלפיהם ולבדוק האם החבות שלך נובעת מהסכם זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר