שלום,
בוקר אחד ירדתי עם שני הכלבים שלי לעשות להם טיול בחוץ.
כשהגעתי החוצה מחדר המדרגות ראיתי גבר שנשען על החומה של הבניין שלי. המשכתי ללכת עם הכלבים שלי לכיוון השטח שבו אנו תמיד מטיילים איתם כשבדרך ראיתי גבר נוסף עובר אותי ומתיישב על החומה בקצה של הרחוב. בשלב זה כבר העניין נראה לי מוזר לכן עשיתי "אחורה פנה" וחזרתי לביתי, נלחצתי מהמצב הלא רגיל הזה ששני גברים בלבוש אזרחי עוקבים אחרי ומיהרתי לחזור. כשנכנסתי לחדר המדרגות הגבר שנשען על החומה נכנס אחרי, בשלב זה רציתי לשחרר את הכלבים שלי ולברוח אבל לא היה לי לאן. רק אחרי שכמעט וקיבלתי שבץ הוא הוציא מכשיר גדול לבדיקת השבבים של הכלבים שלי והציג תעודה. אני מוכרחה לציין שאם היה ברשותי גז מדמיע לא הייתי מהססת. אחרי משהו כמו 2 דקות הגיע הגבר השני (זה שישב בקצה הרחוב) והסביר כמה זה חשוב לאסוף את גללי הכלבים וכמובן שהסכמתי איתו. הוא שאל לשמי ולמספר תעודת הזהות שלי למרות שהוא לא ראה אף מסמך שמאשר את זה וטען שהכלבה שלי הטילה גללים למרות שלהד"ם. עליתי הביתה והתקשרתי לאימי לספר לה על המקרה כדי שאולי תוכל להרגיע אותי. היא התקשרה לאחראי על ה"פקחים" הללו כביכול וסיפרה לו על המקרה שזה לא לעניין לשלוח שני גברים לעקוב אחרי בחורה ברחוב והוא ענה לה בתגובה שאין מה לעשות נתנו לי דוח (אני חייבת לציין שבטלפון הוא טען שהדוח על סך 600 שח ולא 730 שח כמו שרשום בדוח עצמו) ושיש להם צילומים. ביקשנו לראות את הצילומים כי אני בטוחה ב100 אחוז שהכלבים שלי לא עשו את צרכיהם עקב הפחד שלי משני הגברים והחזרה המוקדמת הביתה. משלב זה ה"אחראי" כבר לא עונה לשיחות הטלפון כבר כמה ימים. מה אפשר לעשות עם זה?
ליאן, שלום
שאלתך מתאימה לפורום "משפט פלילי", עם זאת אנסה להשיב לך מנסיוני.
מה שעלייך לעשות זה לבקש להישפט על הדוח.
במסגרת ההליך המשפטי יש חובה לעירייה להציג בפני הנאשם את חומר הראיות.
אם העירייה מסרבת - הגישי בקשה בכתב ושלחי אותה בדואר רשום.
הדיון הראשון הינו הקראת כתב האישום ועל הנאשם להשיב אם מודה הוא או לא. באותו מעמד תוכלי לטעון בפני השופט כי העירייה מסרבת להציג בפנייך את חומר הראיות.
שימי לב שבתמונות, כל שישנן, צריך לראות תמונה ברורה של אחד מהכלבים שלך עושה את צרכיו.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר