קודם כל תודה רבה!
אני עדיין בשלב של ללמוד לעשות שלום, אני ממש לא רגילה לזה, אבל לדעתי זה שליחות ולא כל אחד יכול לעסוק בתחום זה. אני מסכימה איתך שאין נייטראליות מוחלטת, אלא רק אווירה של נייטראליות, מראה בלבד. הייתי רוצה לחקור את הנושא יותר לעומק, לכן אשמח עם יעלה לך איזה כיוון לראש. אשמח לכבל כל עזרה בחיפוש המידע. חיפשתי בגוגל, מצאתי קצת חומר, אבל זה כללי מדי. הייתי רוצה דברים יותר ברורים וממקורות יותר אמינים. תודה רבה לך על חוות הדעת וההסברים. מקווה שאמצא כיוון טוב להתחיל את "המחקר". לי באופן אישי מאוד חשוב להבין את הגבול ואיך לא לחצות אותו, כי לפעמים המגשרים יותר מדי לוחצים והתוצאות לא תמיד טובות ונעימות לצערי.
תודה שוב ויום טוב!
שלום ליאל, עוד הערה קטנה- אני למדתי שההקשבה לדברי הצדדים, ללא שיפוטיות, היא זו שמביאה את המגשר לנייטראליות. כי אחרי ככלות הכל- רוב האנשים פועלים על פי השכל הישר שלהם ללא כוונות רעות. לכן, יש מצב ששני הצדדים צודקים- השאלה היא כיתד נכון לקדם את הפתרון למחלוקת.
בקרוב אעלה מאמרים בנושא גישור בגירושין לאתר שלי.
יום טוב,
קרן קדרון, עו"ד ומגשרת.
קראתי את ההתכתבויות עד כה ורצוני לחדד ולהוסיף. המגשר איננו שופט וגם איננו בורר . הוא צד נייטראלי שבחרו הצדדים או שהצדדים הסכימו שישמש מגשר להידברות בין צדדים מסוכסכים בתקווה שיוביל הצדדים לפתרון מוסכם.כאשר צדדים מסוכסכים, בד"כ בשל עמדות שונות או מנוגדות של כ"א , יכולים הצדדים לחפש פתרון לסכסוך באמצעות גורם שאיננו צד לסכסוך ולמנות מגשר. אך בראש וראשונה מינוי המגשר ומינוי מגשר מוסכם הוא אקט רצוני שצריך שיבוא מתוך כוונה ורצון של כ"א מהצדדים להסתייע במגשר למציאת פתרון לסכסוך. המגשר שהצדדים ימנו כאמור, מרצון חופשי וכוונה כנה ובתום לב אמור לקיים הליך שמתאפיין בפשטותו כי הוא מיועד לשמוע את הצדדים המסוכסכים ביחד בנוכחות כולם, או ע"י שיחה נפרדת עם כל אחד מהם ובהתאם למיומנות שלו כמגשר להוביל הצדדים לפתרון מוסכם. המגשר חייב שיהיה נייטאלי נעדר עמדה מוקדמת לצד זה או צד שני אך אין הוא חייב להיות אוביקטיבי לאחר ששמע את כל הצדדים ביחד ו/או לחוד ויכול שתהיה לו עמדה אוביקטיבית אחרי ששמע הצדדים ובהתאם שיוביל אותם לפתרון מוסכם שנובע מעמדה נייטראלית ללא משוא פנים לצד מסויים דווקא.( אני מקווה שתבין ההבדל בין נייטראלי לאוביקטיבי- מונח שמפורש בכל מילון בר השגה)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר