קרן תודה רבה על תשובתך המהירה!
אני לומדת בקליניקה ליישוב סכסוכים וגישור ושאלה שעלתה והפכה לאחד הפרוייקטים היא " האם המגשר באמת נייטראלי?" הרי סביר להניח שאנו מזדהים עם אחד הצדדים יותר מאשר עם השני. סביר להניח שעובדה זו מהווה לעיתים לגישורים לא בדיוק נייטאלים. כלומר השאלה היא האם זה באמת כך? כיצד ניתן לזהות זאת וכמובן איך ניתן להימנע מזה אם בכלל.
אשמח לכל מידע רלוונטי בנושא.
תודה רבה מראש,
ליאל
שלום ליאל,
לעניות דעתי, המגשר צריך להיות נייטראלי עד לגבול מסויים. הרי, אחרי ככלות הכל, המטרה הנעלה שלו היא להביא את הצדדים לסיום הסכסוך והוא צריך למצוא את הדרך לגשר בין שני הצדדים כאשר כל אחד מתבצר בעמדתו שלו. האמירה שהמגשר צריך להיות נייטראלי היא נכונה בתור נקודת התחלה- אסור שמלכתחילה תהיה לו העדפה ברורה לגבי צד מסויים. גם בהמשך הוא צריך לשמור על אווירה נייטראלית, כמובן- אחרי הכל הוא איננו צד לסכסוך- אבל האמנות המיוחדת של המגשר היא לחבר בין הניצים, כשלפעמים הוא צריך ללחוץ לכיוון מסויים. אחרי הכל, הוא רואה את הדברים מנקודת מבט אחרת. מה שכן, הוא צריך לדאוג שהפתרון יהיה מאוזן והוגן.
לצערי, לא עולה לי מקור מידע. אני אנסה לחשוב. האם חיפשת חיפוש חופשי בגוגל?
האמור לעיל היא דעתי האישית ולאור ניסיוני.
מעל הכל- המגשר צריך להיות עם הרבה ענווה, להיזהר מלשפוט את הצדדים, ועליו לנסות להיכנס לנעליו של כל צד על מנת להבין את דבריו.
אני מקווה שתהני בגישור ושתצליחי להשכין שלום בין אנשים ניצים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר