שלום רב אני נשואה שנה וחצי ללא ילדים לבעלי יש רכב מלפני החתונה קנינו בית שנקבל את המפתחות רק במועד המסירה בעוד חצי שנה ערך הדירה 686 אלף ש"ח הון עצמי שנתנו עבור הדירה 150 אלף ש"ח שמחולק אני נתתי 48000 הורי 15000
והורי בעלי 30000 ובעלי 56000 ש"ח סה"כ 150 כולנו
ויותר מזה לבעלי יש חסכון ואנחנו לא בחשבון משותף אני יכולה לגעת לו בזה ללא הצגה מבית משפט זה כסף שחסך עכשו בחודשים האחרונים אין לנו שום חשבונות משותפים
מה יהיה עלי לעשות לקבל את הדירה ואז להתגרש או עכשו שאתן לבעל הדירה 70000 ש"ח לביטול החוזה בנינו כי דיי נמאס לי ועל מה עוד יהיה עלי לשלם אם אבטל את העיסקה לפני קבלת הדירה ??
ומה אעשה אם אחליט שרק אחרי שאקבל את הדירה להתגרש מה ההליך .?
למי פונים בכדי למכור את הנכס ואיך זה מתבצע ?
ומה עושה מי שאין לו כסף ליצוג משפטי או להכוונה מפי עו"ד לפני שמתגרש ?? למי פונה ומה העליות ??
מה קורה עם משכנתא שקיבלנו על הדירה ?
כמה זמן מבצעת פרודרה שכזו ??
האם בית דין לעניני משפחה יכול לתת סיוע והכוונה ללא עלות לאנשים קשיי יכולת
??
והאם הם מחייבים את אותי בגישור אם אניני רוצה כי אין טעם כבר??
למי פונים במיקרה כמו שלי בית דין רבני או לעניני משפחה ?? קודם לכן
כמה זמן אורכת פרודרה שכזו מבחינת המורכבת שבתיק דירה וענינים
קוקי היקרה: שאלות רבות לך, ולא פלא!! שכן את מעוניינת לפרק את השיתוף הכלכלי עם בעלך, ולכך יש תחום מומחיות משפטי שנקרא "דיני משפחה" וסמכות הדיון בכגון זה נתונה לסמכותו של בית הדין לענייני משפחה. הייתי ממליצה לך להפנות את שאלותיך לפורום משפחה וגירושין, אך נראה לי מתאים ביותר שתפני ליעוץ משפטי אל אחד ממשרדי עו"ד המתמחים בתחום או באמצעות הלשכות המשפטיות של "ויצו" או של "נעמ"ת ". בקצירת האומר יאמר כי הגירושים עצמם הם בסמכות בית דין רבני, כמו שהנשואים הם רק בסמכות הרבנות, אך כל ענייני הממון וחלוקת הרכוש הם בסמכות מקבילה של בית דין רבני או של בית דין אזרחי לענייני משפחה, ו"כל הקודם זוכה" מקובל לחשוב כי בית משפט אזרחי לענייני משפחה רצוי יותר לצד הנשי ופחות לגבר . אומנם אפשר ללכת לגישור לפני שהולכים לבית משפט או לבוררות ( בית משפט פרטי כמו רופא פרטי) אבל קודם לכל צריך ייעוץ משפטי ורצוי של עו"ד המתמצא ובקיא במטריה. בהצלחה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר