שלום רב.
האם ניתן לבטל הסכם גישור לאחר שנערך ונחתם.
הסכמתי שייצגו אותי ועוד קבוצת הורים בהליך גישור כנגד גופים ציבוריים. לכל אורך הליך הגישור צוות הגישור לא אפשר לי להביא את טעונתיי, וראיות שהיו בידי כדי להשפיע על תוצאות הגישור , טענות וראיות שמייצגות את קבוצה של ההורים שנתנו את הסכמתם לצוות הגישור. בסופו של תהליך הסכם הגישור גובש מבלי לתת לאף אחד מההורים לעיין בו. 48 שעות לפני החתימה ואישור ההסכם ע"י ההורים ניתן פרסום ראשוני להסכם הגישור שגובש. פניתי שוב לצוות הגישור, ועדין הוא לא חזר אלי עד עצם היום הזה. בסיומו של תהליך הסכם הגישור אושר ע"י רוב ההורים, מבלי שנתנה לי אפשרות להציג את טענותיי וראיותיי.
שאלתי האם בשלב הזה אני יכול לבטל את הסכם הגישור מבחינה משפטית, ואם כן על פי איזה סעיף בחוק ? האם אפשרי לבטלו בבית משפט על סמך זה "שלא ניתנה לבעל-דין הזדמנות נאותה לטעון טענותיו או להביא ראיותיו" בפני המגשר ובפני כל הצדדים הנוגעים";
. ראוי לציין זה הסכם גישור שלא התבקש ע"י בית משפט, אלא נערך ולנטרית ע"י מספר צדדים שהיו מעורבים בו. הוא עדיין לא הגיע לבית משפט לאישורו, אני לא בטוח שזה יגיע לבית משפט. האם אפשרי להוציא צו מניעה כדי לבטלו\לדחותו בשלב הזה או אפילו בשלב יותר מאוחר לאחר שבית משפט אם והיה יאשר את קבלתו ?
בברכה
שאול
הסדר שהושג בגישור כמוהו כהסכם לכל דבר המחייב את הצדדים. מהפרטים שאתה מציג לא ברור מיהו הגוף שייצג אותך בגישור. אם המייצג היה מוסמך להתקשר בהסדר גם בשמך הרי שההסכם מחייב גם אותך. אם לא זה המצב, הרי שאינך צד להסדר והוא אינו מחייב אותך.
אתה רשאי לפנות לבית המשפט בבקשה לבטל את ההסכם, ככל שתוגש בקשה לאשרו, בנימוקים שונים, בין היתר הנימוקים שפירטת, או לפנות ביוזמתך בבקשה מתאימה. מומלץ שתפנה לקבלת יעוץ משפטי ספציפי בטרם תפעל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר