שלום,
הגשתי תביעה להדחת יו"ר ועד עובדים ברשות השיפוט מהסיבה שלא שיתף אותי בועד העובדים כשנתיים וחודשיים (ועוד מעט מסתיימת הקדנציה).
הסיכום כזה "לאור ויתור התובע על דרישת ההדחה של הנתבע ובשים לב להמלצת רשות השיפוט, הגיעו הצדדים להסכמה כי ממועד זה ואילך יפעלו הצדדים לשיתוף פעולה מלא במסגרת ועד העובדים, לטובת העובדים ובהתאם לכל הוראות תקנון ועדים.
מוסכם על הצדדים כי בכל מקרה של מחלוקת או של הפרה של תקנון ועדי עובדים, ינסו הצדדים לפתור אותה ברוח טובה ואם הדבר לא יעלה בידם, יהא כל אחד מהצדדים רשאי לפנות אל המרחב ולאחריו את יו"ר הסתדרות המח"א בכל בקשה שהיא".
לאחר שבוע בלבד, נגשתי ליו"ר הועד והוא אמר לי במפורש שהוא לא מתכוון לשתף אותי בועד וכינה אותי "שטן", "ג'וקר קטן" "חוצפן" ועוד'.
1. האם יש לי זכות לחזור לרשות השיפוט ולבקש לדון מחדש בתיק עקב הפרה יסודית של הסכם בוררות היות והיו"ר חתם על הסכם שלא בתום לב ולמעשה מפר הוראות רשות שיפוטית?
אני פשוט לא רוצה "לאבד" את התיק בגלל שנעשה הסכם והיו"ר לא עומד זו.
2. והאם אני יכול לפתוח תיק חדש בגין הפרת הסכם בוררות?
תודה,
שרון
לא ראינו את הסכם הבוררות בכללותו ולכן לא נוכל להתייחס אל ההסכם שאתה מפנה, באופן פרטני. ככלל הסכם בוררות אמור לציין את הסכסוך שהתגלע בין הצדדים שאותו מביאים לבורר להכרעה ( סעיף 1 לחוק הבוררות) .לבורר סמכויות לפעול בבבוררות בכל דרך הנראית לו מועילה ביותר להכרעה צודקת ומהירה של הסכסוך ולפסוק לפי מיטב שפיטתו על פי החומר שבפניו, הבורר לא יהיה קשור בדין המהותי, בדיני הראיות או בסדרי הדין ( תקנה יד' לתוספת לחוק הבוררות) אלא אם כן הצדדים הסכימו אחרת בהסכם הבוררות. מהמקובץ לעיל אני מציעה להפנות את השאלה לבורר והוא יכריע בה על פי ההסכמים שחתמתם ועל פי הסמכויות הנתונות לו בדין כמצוטט לעיל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר