יש לי כמה שאלות על בוררות.
1. האם ניתן להסכים על בוררות במזונות ילדים?
2. האם ניתן להסכים על בוררות במזונות אשה?
3. האם בורר חייב לנהל פרוטקול?
4. האם הצדדים יכולים לוותר על ניהול פרוטקול, ונימוקים.
5. חבר תבע אותי בבית דין פרטי המתנהל לפי חוק הבוררות, לאחר שנקראתי לדיון פנה חברי לבית המשפט. השאלה אם אפשר לראות פה הסכמה מכללא לבוררות כדי לחסום את דרכו לבית המשפט? או שכל זמן שלא חתמנו על הסכם בוררות על אף שהוא תבע אותי במוסד לבוררות ואני מסכים לבוא ואף חתמתי כבר על הסכם בוררות, (אמנם הוא עדיין לא חתם,)אז עדיין בית משפט יכול לדון?
צדדים רשאים להביא להכרעת בוררות כל סכסוך ביניהם, לרבות מזונות ילדים ואישה. ההפניה לבוררות יכול שתעשה בהסכמת הצדדים אחרי שפרץ הסכסוך, או בהסכמה מראש בחוזה, כשהם יצרו את ההתקשרות ביניהם שעליה פרץ סכסוך. אם קבעו בחוזה שסכסוכים יבאו להכרעת בוררות אזי הליך הבוררות הוא חובה, ואם יפנו הצדדים המסוכסכים לבית משפט, קרוב לוודאי שבית משפט יפנה אותם לבורר על פי סעיף הבוררות שסיכמו הצדדים בחוזה שביניהם.
הצדדים רשאים לקבוע בתחילת הבוררות את הליכי הדיון וגם לוותר במפורש על ניהול פרוטוקול, מעשה שלטעמי איננו מומלץ.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר