בעינין של תביעה כנגד הבנק.בשנת 2006 פתחתי חשבון עו"ש בבנק דיסקונט.קודם לכן, במשך כ-16 שנה חלה עליי הגבלה חמורה.כשקיבלתי צו הפטר חלוט ורציתי לפתוח חשבון ,ניתקלתי בסרוב מכל הבנקים למעט בנק דסקונט.במעמד פתיחת החשבון הובהר לי שלא אוכל לקבל מיסגרת ולא אשראי.כן אושר לי כרטיס כספומט בו אוכל למשוך מזומן כמובן אך ורק כשהחשבון שלי הוא בזכות.כך היה עד שבערך לקראת סוף שנת 2007 החלו הבעיות.לא יכולתי למשוך ממכשיר הכספומט ומיותר לציין שהחשבון שלי היה ביתרת זכות.כשניגשתי לבנק לברור העינין הפקידה טענה שיכול להיות שהבעיה נובעת מתקלה במערכת ושאנסה שוב למשוך מאוחר יותר.למחרת שוב ניסיתי אך ללא הועיל.שוב ניגשתי לאותה פקידה שאמרה לי שהיא לא יודעת למה ושלחה אותי לנסות למשוך ממכשירי כספומט אחרים.גם ניסיון זה,כשל.בינתיים נאלצתי למשוך דרך האשנב,דבר שבגללו חוייבתי בעמלות גבוהות יותר.העינין היה עדיין בטיפול ולכן אותה פקידה שוחחה בעינין עם סגנית המנהל שאישרה לי פטור מעמלת פקיד.לחשבון שלי הועברו הסכומים בהם חוייבתי.הענין הסתדר ושוב יכולתי למשוך מהכספומט.אך לצערי לאחר זמן קצר הבעיה חזרה שנית.ושוב החלו כל הטירטורים.אך הפעם סגנית המנהל אמרה לי שהיא לא יכולה שוב לפטור אותי מחיוב העמלות.בינתיים אותה פקידה ביררה את העינין ואמרה לי שיש עוד הרבה לקוחות עם אותה בעיה,ושהכל נגרם מפני שמחלקת המחשבים בסניף הראשי החלו בשידרוג תוכנה אחרת וכתוצאה מכך נוצרה הבעיה.אך עבר עוד זמן עד שהבעיה נפתרה.בינתיים,פניתי לבנק ישראל,הפיקוח על הבנקים והם לאחר בירור עם הבנק שלחו אליי ב-20 במרץ 2008 את תגובת הבנק.ואני מצטטת:"הבנק מסר לנו כי עפ"יהחלטת הגורמים המוסמכים בבנק,ללקוחות שהיו בעבר פושטי רגל,נחסמה האפשרות לעשות שימוש בכרטיסי כספומט.בשל תקלה,ללקוחות אלה התאפשרהמשיכת מזומנים באמצעות כרטיסי כספומט לתקופה קצרה.לאחר תיקון התקלה,אין אפשרות למשוך מזומנים כאמור".תגובת הבנק.את תגובת בנק ישראל שלאור האמור לא מצא שהבנק פעל שלא כשורה,אני מבינה וזה מפני שהוא הוטעה יל ידי בנק דסקונט.תגובת הבנק היתה שיקרית.עד היום אני מחזיקה ברשותי כרטיס כספומט איתו עדיין מושכת מזומנים.ורק לפני כחודש סיפק לי הבנק כרטיס חדש בשל בעיה.האמת שהשארתי את העינין בצד.הרי מה יש לעשות כנגד מוסד כ"כ חזק???אבל כשהמשכתי להיתקל בדברים נוספים כמו חישוב מוטעה של הבנק בערך הפקדה באלתור ואינפורמציה מוטעת מפיה של אותה סגנית מנהל החלטתי שלא עוד.לא מוכנה שהבנק ירשה לעצמו להתייחס אליי בזילזול ואל לקוח סוג ז.מכר שלי הציע לי שאברר לגבי אפשרות תביעת הבנק.ואני שואלת אותכם:האם ישנה בכלל עילה לתביעה??האם זה בכלל כדאי לי??הרי אם אתבע,לא אוכל להמשיך לנהל שם חשבון,והרי שום בנק אחר לא אישר לי פתיחת חשבון אצלם.האם תביעה כזו,באם ישנה עילה לכך אורכת שנים??האם ישנה אופציה קצרה יותר כמו בהגשת תביעה בתביעות קטנות?? מה עליי לעשות???? אשמח לייעוץ והכוונה מהירה. אלפי תודות .
שלום רב,
זהו אינו הפורום המתאיםלשאלות מסוג זה, זהו פורום בנושאי גישור ובוררות.
בברכת חג שמח.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר