הנני בעלת דירה שמתגוררת רוב השנה בחו"ל. בזמן היעדרי נערכה ישיבת ועד בה הוחלט לערוך שיפוץ בחדר המדרגות ולהתקין דלת כניסה. עקב כך נדרש ממני להעביר לחשבון הועד 6000 ₪ (5000 ₪ לשיפוץ ן 1000 ₪ לדלת) , וזאת בהעדר הצעות מחיר ואסמכתאות מתאימות. נשלח לי אולטימאטום להעביר את הכסף לאלתר או יפתח נגדי הליך משפטי. תחת לחץ ומחרדה שלחתי התחייבות חתומה לשלם 6000 ₪ כנגד מסמכי השיפוץ שימסרו כשאגיע לארץ. היום נציג הועד מסר לי המסמכים והתברר כי: סכום השתתפותי בשיפוץ 4944 ₪ בלבד (ששילמתי ללא דיחוי). ההצעה עבור דלת הכניסה פג תוקפה ונציג החברה להתקנת דלתות הדגיש כי נכון להיום אין הסכם עבודה בינו לבין הועד, ולבסוף - סכום השתתפותי בהתקנת הדלת נמוך מ 1000 ₪ כך שבכל מקרה הסכום הכללי לא מגיע ל 6000 ₪.
נציג הועד דורש ממני לשלם תוך שבוע 1056 ₪ כדי להשלים ל 6000 ₪ כפי שהתחייבתי או יפנה לבית המשפט. האם התחייבותי תקיפה למרות שהוטעיתי וסך הסכומים שונה? מה אפשר לעשות? אודה לעצתכם בנדון.
סימונה שלום,
שאלתך מעלה סוגיות ושאלות שונות, עובדתיות כמו גם משפטיות. פורום זה דן בסוגיות של גישור ובוררות. על כן נראה לי שהיה ראוי להפנותם לפורום משפטי מתאים.
יחד עם זאת, אציין כי נראה לי לאור השתלשלות הענינים שאת מתארת והעובדה שאת שוהה בחו"ל רוב הזמן, שטוב תעשי אם תמני נציג מטעמך, עו"ד או אחר, שיטפל עבורך בענינים מעין אלה , יתן להם מענה הולם בסמוך להתרחשותם, ימנע אי הבנות ויחסוך לך את הטרדה ועוגמת הנפש הכרוכה בהם.
תודה עבור עצתך. אודה לך אם תפנה אותי לפורום המתאים
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר