מגשרת גירושין שנבחרה ע"י אשתי הגיעה אלינו הביתה וישבה איתנו כ-3 שעות שבסיומן לחצה עלינו מאוד לחתום איתה על הסכם גישור בעלות 12,000 ש"ח. אשתי הרגישה מצוין עם המגשרת וחתמה מיד. לעומת זאת, אני התמהמהתי.
יצוין, שבמהלך הפגישה אמרה המגשרת כל מיני דברים מאיימים שאשתי יכולה לעשות לי בתיק הגירושין ולכן כדאי לי שתגשר בינינו. הדברים נראו לי כטענות סרק של אשתי שלא היה ברור לי מהיכן המגשרת מכירה אותם.
בחזרה לעניינינו, אני לא הייתי מעוניין לחתום בלחץ הפגישה על הסכם שתגשר בינינו, ואמרתי לה שנהיה איתה בקשר בעוד כשבוע לאחר שנפגוש מגשרת נוספת ואז נחליט. היא השמיצה את המגשרת האחרת, ולאחר שזה לא עזר לה, היא איימה שגם אם נלך למגשרת אחרת היא תמשיך לייצג את אשתי ותעבור על הסכם הגירושין שתעשה לנו המגשרת האחרת ותנחה את אשתי איך לתבוע ממני את כל הדברים הקיצוניים שבהם הפחידה אותי במהלך הפגישה.
היא הבהירה לי שכדאי לי לחתום שהיא תהיה המגשרת בינינו שכן אז תהיה מנועה חוקית מלתדרך את אשתי נגדי.
כמו כן הוסיפה שכדאי לי ללכת לגישור בהסכמה אצלה כי אחרת יש פה ילדים שייפגעו. לא הבנתי מה כוונת הרי הילדים שלי ושל אשתי הם מנישואין קודמים ואינם משותפים. המגשרת התעקשה על דבריה שהילדים ייפגעו.
שאלתי את המגשרת איך את יודעת שאשתי תיקח אותה לייצג אותה נגדי גם נלך למגשרת אחרת, והיא ענתה. אני יודעת. שאלתי את אשתי אם זה נכון שהיא תעסיק אותה בנוסף למגשרת שנלך יחד והיא ענתה בוודאי שכן. לא הצלחתי להבין את ערוץ התיאום והסנכרון שהיה ביניהן במהלך הפגישה שבה נכחתי באופן ושאלתי מה אני מפספס פה שעובר ביניכן. לא קיבלתי מענה.
באיזשהו שלב בשיחה, כשאמרתי שלא אעשה כלום תחת איומים וכשהמגשרת ראתה שהאיומים רק מזיקים לה, היא הבהירה שברור שלא תעשה שום דבר שיסכן את הרישיון שלה.
לאחר שהלכה המגשרת אשתי הבהירה לי שאם לא אסכים לתנאיה בעניין חלוקת הרכוש אזי היא מתכוונת להראות תכתובות שבינה לבין ילדיי ולהעלות את ילדיי להעיד נגדי ולכן כדאי לי להסכים לתנאיה ואז הבנתי את כוונת המגשרת.
התלונה שלי על המגשרת:
1. איומים כספיים עליי ואיומים על פגיעה בילדיי אם אלך למגשרת אחרת.
2. גישור לא הוגן בשל כמות המידע המוקדם על הטענות האפשריות של אשתי (שהן טענות רהב וסרק) שהיה בידה ושנתנה לו נופך של טענות של ממש. (אני יודע שהן טענות רהב וסרק כי התייעצתי על כך עם עו"ד שאני סומך עליו מאוד).
הקושי שלי בהגשת התלונה קשור גם לכך שיש בידי רק את שם המגשרת ומספר הסלולרי שלה. אין לי שום מסמך ממנה ולא מספר רישיון כלשהו. בנוסף היא לא עונה לי בטלפון ולא בוואטסאפ.
תודה על עזרתכם
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר