שלום,
אני נמצאת במהלך גיבוש הסכם פשרה עם תובע במסגרת תא"מ וכן תיק הוצלפ נוסף בגין צ'ק שבוטל. אני הנתבעת.
ההסכם מנוסח כבר כ-3 שבועות ועורכי הדין מתקוטטים ביניהם לגבי ניסוח לוחות הזמנים לביצוע ההסכם. הם לא מוכנים לדבר האחד עם השני אלא במיילים ולכן זה תקוע. אני ממש חוששת שהתובע יתחרט ונחזור למשפט , דבר שכמובן אין בו צורך כי עיקרי ההסכם גובשו!
עו"ד התובע טוען שיש בהסכם סתירות פנימיות
מבקשת עזרתכם בקריאת הסעיף הרלוונטי (היכן שישנה אי הסכמה), כפי שהעתקתי מטה וחוות דעתכם.
זה ממש יציל אותי...
----------------------
5. הסכום הנקוב ע"ס 12,500 שח, ישולם תוך 30 יום מיום שיינתן להסכם בין הצדדים תוקף של פסק דין, באמצעות המחאה ערוכה ע"ש ולפקודת ב"כ התובעת. ההמחאה תשוגר לב"כ התובעת בדואר רשום לכתובת המופיעה מעלה,
שיגורה של ההמחאה במועד הנקוב בסעיף זה לעיל יהווה ראיה מוחלטת לתשלום
במועד, למעט אם ההמחאה הופקדה וחוללה.
6. אם לא ישולם הסכום הנקוב לעיל במלואו במועד, יינתן פסק דין על מלוא סכום התביעה בתא"מ XXX.
7. בכפוף לתשלום הסכום הנקוב בהסכם, וכאמור בסעיף 5 לעיל, תיק הוצל"פ XXX ייסגר מייד לאחר הגיע ההמחאה מושא סעיף 4 לעיל לב"כ התובעת.
7 ימים לאחר הגיע ההמחאה מושא סעיף 4 דלעיל לב"כ התובעת ישגר הלה בדואר רשום ,עם אישור מסירה ,את ההמחאות מושא תיק ההוצאה לפועל לב"כ הנתבע , וכן החלטה מטעם רשם ההוצאה לפועל בדבר סגירת תיק ההוצל"פ לעיל. מוסכם בין הצדדים כי אי השבת ההמחאות ואי סגירת תיק ההוצאה לפועל כאמור לעיל יחייבו את התובעת להשיב לנתבע בתום 7 הימים כאמור לעיל את הסך ששולם כאמור בסעיף 4 דלעיל, זאת מבלי
לגרוע מחובת הנתבעת להשיב את ההמחאות ולסגור את תיק הוצאה לפועל.
תודה מראש
עינת
ראשית אציין כי הפורום אינו בנוי למענה על שאלות קונקרטיות על תיק ספציפי- אלה שאלות האמורות להישאל תוך התייעצות עם בעל מקצוע שייכנס לעומק הדברים.
באופן יוצא מן הכלל אזכיר את העובדה, שאת סעיף 4 לא ציטטת. כעקרון איש לא יסגור תיק הוצאה לפועל אלא אם ההמחאה כובדה (אם מדובר בהמחאה לכיסוי חוב כזה או אחר). אם רוצים זמן כה קצר לחיסול העניינים מדוע לא יעברו תשלומים בהעברה בנקאית, למשל?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר