הילד שלי נמצא בגן שהוחלפו בעליו בחודש מאי 2015 . לא נחתם שום חוזה עם הבעלים הקודמים וכן לא עם הבעלים הנוכחיים . לאחר שהתחילו בעיות התנהלות של הגן עם ההנהלה החדשה ביקשתי באמצע חודש יולי לסיים את ההתקשרות עם הגן ולקבל החזר כספי על מנת שאוכל לרשום את הילד לגן אחר וניתקלתי בסירוב מוחלט מצד הבעלים החדשים להחזר עבור חודש אוגוסט אפילו חלקית . הייתי רוצה לדעת האם אוכל לקבל את כספי בחזרה אם אין לי איתם חוזה חתום .תודה מראש,
שלום רב,
אני צריך לדעת יותר מידע כדי לייעץ. ככלל, אם מדובר בגן פרטי, הרי ככל שאין הסכם ברור, כדאי לשאול במשרד הכלכלה/תמ"ת, האחראי על ההתנהלות בגנים אלה. תוכלו לנסות ליישב את המחלוקת ביניכם בהליך של גישור, כמובן. בהצלחה.
אני מבקש להוסיף קצת לדבריו של חברי עו"ד שפרלינג. אין ספק שהתקשרויות עם גני ילדים מבוססות מוניטין: חזקה על הורים הרושמים את ילדם לגן שהם בודקים מי הגננת - וכיו"ב נקודות. אמנם ראוי שיהיה הסכם בכתב בין הצדדים- אך אני חייב לציין כי מאחר שלא מדובר בעסקת מקרקעין- חוזה לא חייב להיות כתוב בהכרח והוא עדיין מחייב את הצדדים. ככלל- לא נראה לי סביר שבעליו של גן (שהוא בדרך כלל גם הגננת המובילה בו) ימכור את הגן בתוך שנת הלימודים והגן יעבור לידיים שונות. יש פה בהחלט חומר שניתן לעבוד אתו. עם זאת אני מסכים לחלוטין עם עו"ד שפרלינג שיש מקום לנסות ליישב את הסכסוך בגישור: עם זאת, בתוך עמי אני יושב, וכנראה שבעליו של הגן לא ימהר להיכנס להליך גישור כל עוד אין הוא "מאויים משפטית".
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר