יש לי ולשותף שלי הסכם בוררות והוא לא מעונין בהסכם הבוררות והגיש תביעה נגדי בבית המשפט השלום של העיר שלנו. אני מעונין בקיום הבוררות ולא בהליך משפטי. הוא טוען כי כפיתי עליו את הליך הבוררות, טענה שאינה נכונה כלל. מה עליי לעשות ואם אפשר בכלל לקיים את הבוררות ואיך?
תודה
חוק הבוררות קובע בפרק הפרשנות של החוק כי: "הסכם בוררות" הוא הסכם בכתב למסור לבוררות סכסוך שנתגלע בין צדדים להסכם או שעשוי להתגלע ביניהם בעתיד, בין שנקוב בהסכם שמו של הבורר ובין אם לאו" החוק קובע סייג לפיו גם אם קיים הסכם בוררות מוקדם לא יידון הסכסוך בבוררות אם הוא ממין העניינים שאינם יכולים לשמש נושא להתדיינות בבוררות כמו למשל נושאים של זכויות עובד, פירוק חברה,או שותפות וכד"
חשוב מאד לעיין בהסכם הבוררות שעשו הצדדים שכן מניסוח ההסכם ותוכנו ניתן ללמוד האם הבוררות היא חובה שהצדדים הסכימו לה ובהתאם לכך הם מחוייבים להתדיינות בבוררות ושערי בית מפשט יהיו סגורים בפני המתדיינים שהתחייבו על בוררות
לכן, בהיעדר נוסח ההסכם עצמו לא ברור אם הסכמתם על בוררות חובה ביניכם.
מכל מקום אם הנוסח והכוונה ברורים שכן יש הסכמה מוקדמת לבוררות ואחד הצדדים להסכם הגיש תובענה לבית משפט, אזי הצד המתנגד יוכל לבקש מבית משפט עיכוב הליכים כדי למצות את הליך הבוררות ובפרקטיקה של בתי משפט הנושא יועבר לבוררות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר