הגשתי תביעה קטנה נגד חנות רהיטים. ביהמ"ש העביר לבוררות, אני הסכמתי אבל הנתבע לא. האם גם זה יעמוד בין היתר לזכותי?
לדני שלום
שים לב שאתה מציין פעם גישור ופעם בוררות. בית משפט יכול להציע לצדדים להעביר תיק לגישור או בוררות ורק בהסכמתם יועבר התיק בהתאם. על כן ככל שהצד השני סירב להצעה, התיק לא יועבר. עניין זה לא ברור מנוסח פנייתך.
בית המשפט אמור לפסוק לגופו של עניין בלא שים לב לעניין סירוב צד להצעתו.
סליחה. אתה צודק. ההליך הוא "גישור". אבל בינתיים קיבלתי הודעה שהנתבע הסכים. אני מבין שרצוי להסכים. מדובר בריהוט סלון שמלכתחילה היה לקוי, ובעזרת עו"ד של המועצה לצרכנות, הגשתי תביעה (עם חוו"ד מהנדס עורות), ע"ס כ- 24,000 ש"ח(כמעט כל הסכום הוא מחיר הרהיטים). האם ה"גישור" יכול להיכנס לזה?
הגישור בהחלט יכול לעסוק בזה. אציע לך לתת הזדמנות להצלחת ההליך.
דני שלום, קראתי את ה"שיחה" שלך ושל עו" ד שפיגל והתשובה לשאלתך כעת נאמרה ונכתבה במפורש בהתייחסות של עו"ד שפיגל.
כדי לקיים בוררות ( אפילו בהמלצת בימ"ש) צריך "שניים לטנגו" ז"א ששני הצדדים צריכים להסכים, ומאחר וכתבת שהצד השני לא הסכים לבוררות אזי לא תתקיים בוררות והתיק ימשיך ב"מסלול" בית משפט ובית משפט ידון בתובענה בדרך המקובלת והנהוגה בכל התביעות שנדונות בפניו, ז"א שנכונותך להסכים לבוררות לא תזקף לזכותך לעניין ההכרעה במחלוקת לפי הדין המהותי. מה שאולי ( הדגש על --- אולי!! ) היה ותביעתך תתקבל יכול שנכונותך המוקדמת לקיים בוררות וסירובו של הצד השני יהוו שיקול להערכת סכום ההוצאות שיפסקו, אם כי כפי שאמרתי יכול שיהיה אך אין הכרח שיהיה כך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר