שלום רב !אני לא יודעת אם פניתי לפורום המתאים במידה ולא אשמח שתפנו אותי.
יש לי בעיה מאוד קשה שהחלה לפני שש שנים(בספטמבר הקרוב).נסעתי לחו"ל עם אחותי ושתי בנותיה.נאמר לי לפני הנסיעה שאין לה את כל הכסף הדרוש ושאני אעזור לה לממן את הטיול ואחרי שנחזור היא תחזיר לי את כל הכסף.אני האמנתי לה ובטחתי בה.בחו"ל היא חגגה עם הכרטיס האשראי שלי ללא גבולות.אחותי לא רצתה שאגלה לשתיים מהאחיות שלי הנוספות שנסענו לחו"ל ושאני שלמתי על הטיול וזאת על סכסוך רקע משפחתי אבל בדיעבד אני מגלה שזה לא כל הסיבה .בשובנו לארץ שתיים מהאחיות שלי גילו את התרמית שאחותי עשתה לי והם מאוד כעסו גם אבא שלי לא ידע על התרמית.היו מספר נסיונות לבקש ממנה את הכסף בחזרה והיא טוענת שהיא החזירה את כל הכסף.היו באמת כמה העברות בנק אך האחיות טוענות שלא הכול הוחזר.מדובר בסכום של עשרות אלפי שקלים.האחיות שלי עכשיו מנסות להיות "ישרות" וטוענות שהן לא יודעות כמה כסף צריך ואם צריך ואבא שלי לא עוזר לי בכלל.אני צריכה עזרה דחוף.אציין שאני בחורה עם לקויות ולפי דעתי מדובר פה בניצול חסר ישע.אודה לתשובתכם טל
שלום רב
אם את שוקלת להגיש תביעה כנגד האחיות, באפשרותך להתיעץ עם אחד מעורכי הדין באתר או במקום אחר. באפשרותך גם לפנות להליך של גישור במקום להגיש תביעה.הליך כזה יכול להתאים במיוחד אם יש לך כוונה לשמר את היחסים ביניכם. במסגרת הגישור ניתן להגיע להסכם שיחייב את כל הצדדים, כמו פסק דין. באתר זה מופיעה רשימה ובה כמה מגשרים. תוכלי לעיין ברשימה ולהתיעץ עם אחד המגשרים שמופיע ברשימה, בהתאם למומחיותו לניסונו ולמידת התאמתו לסכסוך שלכם.
בהצלחה.
תודה רבה על התשובה המהירה.אני פשוט אובדת עצות כי בהתחלה שתי האחיות היו לצידי ועודדו אותי להתעסק בנושא החוב ושכבר התחלתי להתעסק עם זה אז הם אומרות שאיין טעם והורידו לי את הרוח מהמפרשים.אני כבר לא יודעת אם חייבים לי כסף וכמה.גישור לא נראה לי.נאמר לי גם שבבית משפט אי אפשר יהיה להוכיח אם היא חייבת או לא למרות שאוציא דפי בנק.
שלום
אני בטוח שהתיעצות עם איש מקצוע תעשה מעט סדר ואולי גם תרגיע. שיהיה בהצלחה.
האם אז לפנות בהתחלה לעורך דין לשמוע דעתו בנושא או למגשר ?
ההחלטה אם לפנות לעורך דין או למגשר קשורה בנטיה שלך לראות כיצד יתנהל הסכסוך ביניכן. אם את רואה את עצמך מגישה תביעה ומנהלת הליך בבית המשפט, כדאי שתפני לעורך דין. לעומת זאת, אם את מעוניינת ללכת לערוץ פחות פורמאלי, שיותר מאפשר פגישות נפרדות עם הצדדים, בליווי או שלא בליווי עורך דין, פני למגשר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר