שלום רב! קיבלתי 3 קנסות שלא הוצמדו על השמשה על חנית רכב על מדרכת ביתי ברחוב צר שלא היתה אכיפת חניה במשך 13 שנה ו התחילו לאכוף ללא הודעה מוקדמת. האם להישפט ולטעון שנגרם לי עוול כי עם קבלת הדוח הראשון היתי מבין ויודע שהאכיפה ברחוב בעיצומה ולא היתי מקבל יותר קנסות ? תודה !
אבי שלום,
הייתי ממליץ בשלב הראשוני לבקש את ביטול 2 הדוחות האחרונים מן הטעמים שהזכרת בשאלתך. במידה והתובע העירוני לא יעתר לבקשתך הייתי שוקל פנייה לבית המשפט.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה על התיחסות! האם יש הבדל בקנס ,בין חנית הרכב על המדרכה על שני גלגלים לעומת ארבע גלגלים ( 250 ש"ח לעומת 500 ש"ח ) ? בשני גלגלים חובה להשאיר מעבר של 1.30 מטר לפחות? אם הצילום צולם בזוית ולא בניצב, ניתן לערר על קביעת המרחק ? תודה רבה !
אבי שוב שלום,
1- אכן קיים הבדל בענישה בין שני סוגי החניות האסורות כפי שפרטת.
2- השארת מרווח להולכי רגל הינו תנאי במצב דברים בו התירה הרשות חנייה על המדרכה.[ראה תקנה 72(א)(2א) בפקודת התעבורה].
3- אי לכך, במקום בו נאסר להחנות על המדרכה(אין זה משנה לעניין זה 2 או 4 גלגלים) אין משמעות להשארת מרווח להולכי רגל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר