שלום.
קבלתי דו"ח בפ"ת על סך 500 ש"ח, משום שהחנתי 2 על הכביש ושניים על המדרכה. לפי המצוייר בתמרור 627 נראה בפירוש 2 גלגלים על הכביש ושניים על המדרכה. לאחר שקראתי את הנחיית התמרור , אין הכרח להחנות את כל 4 הגלגלים על המדרכה. כתוב:"מותרת החנייה על המדרכה... בהתאם למסומן, ובלי לחסום את המעבר ברוחב סביר להולכי רגל..." אין התייחסות מפורשת לכמות הגלגלים המתחייבים להיות על המדרכה. בדו"ח כתוב "מסד 123 סעיף 5 (א)(3)" איני יודעת כלל מה המשמעות. אודה על עזרה? על מה הדו"ח? היכן כתוב במפורש שאני חייבת להחנות עם כל 4 הגלגלים על המדרכה. בקרית אונו אני מחנה לפי תמרור זה ואין קבלת דו"חות??? שוב, תודה מראש על כל עזרה שהיא, והאם אני יכולה לערער? האם יש טעם לערער למוסדות אטומים אלו?
עידית שלום,
1- את אכן צודקת כי ניתן להחנות עם 2 גלגלים על המדרכה (ואכן ניתן להסיק זאת מן הציור שבתמרור). זאת ועוד, עפ״י הקבוע בדין הפלילי החל על עבירות חנייה יש להחיל את הפרשנות המקלה במקרה של מספר פירושים.[ תעייני בחוק העונשין ס׳ 34 כא׳ - פרשנות בדין הפלילי].
2- מספר הסעיף הינו ציטוט מחוק העזר העירוני.
3-בהחלט הייתי מצלם את האופן בו החניתי (יתכן כי תוכלי לבקש גם את הצילום של הפקח).
4- יש באפשרותך להגיש בקשה לביטול הדו״ח (בתוך 30 ימים) אשר ידון בה תובע עירוני, לבקשה מעין זו רצוי מאוד להוסיף את אחת התמונות המצוינות בסעיף 3 לעיל.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
דורון שאלה אחרונה. מהכתוב בדו"ח לא הבנתי האם עלי לשלם לפני סוף 90 היום ואז במידה שאצא זכאית- יחזירו לי את הכסף- ואני די סקפטית בעניין. או שברגע שאני שולחת דואר רשום ולפיו אני מערערת , הם עוצרים את ההליכים עד לסיום הנושא והכרעתו? ואם בבוא הזמן אצטרך לשלם לא יוסיפו ריביות וקנסות כפולים?
תודה רבה, עידית
עידית שלום,
1- בקשה לביטול הדו"ח אינה מהווה "עיכוב ביצוע" ולכן במידה ואת לא מקבלת תשובה עד ליום ה -87 (לשם הזהירות) עליך או לשלם או להגיש בקשה להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר