שלום,
נכנסתי לצומת כאשר היה ירוק, בעודי בצומת התחלף לצהוב, הייתי האחרונה בטור המכוניות, הצומת בדרכ פנוי כך שהיה מאוד סביר מבחינתי לצפות שאעבור בבטחה וללא תקלות את הצומת. אולם המכונית הראשונה בטור האטה וגם אני נאלצתי להאט כדי למנוע תאונה או פגיעה במכונית לפני.וכך נוצר המצב שר מזור הפך לאדום ואני עדיין בצומת. מס מטרים איך עצר אותי שוט ר וטען שעברתי עברה חמורה. הסברתי לו שלא יכולתי לדעת מה יקרה, והוא טען שכמעט היתה תאונה חמורה בגללי. אני לא ראיתי משהו כזה בכלל. ואם כבר היתה תאונה היו נכנסים בי. הוא רשם לי דוח על תקנה 65. 500 שח ו 6 נקודות. לסיום גם אמרתי לו שאני לא מודה בעברה והוא רשם את זה בדוח. כיצד אני יכולה לבטל את הדו או לפחות להמיר לאזהרה.
בנוסף עלי לציין שהשוטר התנהג ממש מגעיל ודיבר בצורה דוחה לחבר שנכח איתי באירוע., וניסה לעזור לי.אני 18 שנה נוהגת וזה הדוח הראשון שלי, אני תמיד נוהגת כשורה. העניין מאוד מאוד מטריד אותי.
תודה רבה מראש
נהגת יקרה,
מפגש עם שוטר המייחס לך ביצוע עבירה אף פעם לא נעים. עם זאת, במידה וההתנהגות הייתה ברוטלית את בהחלט יכולה להגיש תלונה כנגדו- במידה ותלונתכם תמצא נכונה הוא יועמד לדין משמעתי, אך זה לא יגרום לביטול הדו״ח.
על פי התיאור שמסרת נראה לי שהיסוד העובדתי של העבירה התקיים לכן לא אוכל להמליץ לך על ביטול הדו״ח. עם זאת, לאור עמידתך בקריטריונים להמרת דו״ח לאזהרה הייתי בהחלט ממליץ על שיגור בקשה מעין זו בדואר רשום למפנ״א.
(אל תשכחי שבבקשה מעין זו את צריכה להודות בביצוע העבירה ולגלות חרטה).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר- עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר