שלום
הוברר לי כי לפני שנתיים וחצי לערך קיבלתי דו"ח כאשר נסעתי ברכב צבאי. אני משרת בסדיר בצה"ל. רק לפני מס' ימים התקשרו מהצבא וביקשו שאני אשלם את הדוח. כאשר קיבלתי את הדוח ראיתי כי כבר בפברואר השנה המציאו ליחידה שלי את הדוח - למעשה מס' ימים בודדים לפני שחלפו שנתיים ימים מיום ביצוע העבירה. המועד להגשת בקשה לביטול קנס עבר (30 יום) כי לא המציאו לי את הדוח בזמן מהיחידה.
שאלתי היא האם המצאה ליחידה בצבא דינה כהמצאה אלי? או שאני יכול להסתמך על טענת התיישנות כי אם המציאו לי את הדוח לפני מס' ימים מהצבא הרי שחלפו שנתיים ימים וחלה טענת התיישנות.
או שניתן לטעון טענת התיישנות אם המציאו מס' ימים לפני שחלפו שנתיים ליחידה?
לחילויפין, האם עדיין ניתן להגיש בקשה לביטול הדו"ח הרי נודע לי עליו רק לפני מס' ימים.
אודה לפתרונות אפשריים. בינתיים התווספו לסכום הקר קנסות פיגורים למרות שלא ידעתי כלל.
תודה מראש.
מישל שלום,
1- המצאה לחייל מוסדרת בתקנה 50 לתקנות סדר הדין הפלילי.
2- כפי הנראה אין התיישנות.
3- לסיכום, נראה שיהיה עליך לשלם את הקנס, אך לעניין ריבית הפיגורים הייתי משגר מכתב למרכז לגביית קנסות המפרט את השתלשלות העניינים והם ינסו לעזור.(הפחתה ו/או ביטול הריבית ו/או תשלומים).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר