ביציאה מחניה וכניסה לתוך נתיב הנסיעה, סטיתי היום מנתיב הנסיעה שלי ושני הגלגלים השמאליים של הרכב עברו שמאלה מעבר לקו הלבן (אני מדגישה, לא עקפתי שום רכב רק סטיתי). הנהג שהגיע בנתיב שמולי התעצבן עלי שהרכב שלי פלש מעט לנתיב שלו, שלף את האייפון שלו וצילם את רכבי במצב הזה (כשהייתי בעצירה כי לפני עמדה מכונית). כשהתקרב אלי פתח את החלון שלו ואמר: "עברת קו לבן רצוף. ניפגש בבית המשפט." האם הוא יכול לעשות משהו עם התמונה הזאת (הוא בעצמו ישב ליד ההגה בעת שהחזיק את האייפון בידו וצילם)? ואם כן, איזה עונש או קנס אני עלולה לקבל על זה?
תודה מראש.
שרית שלום,
1- מבחינת החוק כל אזרח יכול להתלונן במקרה ועבירה נעברה בפניו.
2- לתובע המשטרתי יש שיקול דעת רחב ובמקרה שלך מדובר בחריגה מינורית לכן להערכתי גם במידה והנהג שצילם יגש ויתלונן התיק ייסגר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה על תגובתך המהירה לשאלתי מאתמול, בעיניין סטייה מקו לבן רצוף. רציתי בכל זאת לדעת, במידה והתובע המשטרתי יחלטי בכל זאת לא לסגור את התיק, איזה עונש אני עלולה לקבל על עבירה כזאת?
כפי שאתה רואה העיניין מאוד מטריד אותי, בעיקר משום שאני אמא לילדים קטנים, ולמרות שעם קנס אני עוד מסוגלת לחיות, לא אוכל להסתדר עם שלילת רשיון לדוגמה.
שרית שוב שלום,
העבירה שיכולים לייחס לך הינה ״נהגת/עברת מצידו השמאלי של קו הפרדה רצוף״ - מדובר בעבירת קנס (500 ש״ח + 6 נק׳).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר