עיריית ת"א נתנה לי דו"ח חנייה וגררה את רכבי למרות שחניתי כחוק ולא ביצעתי שום עבירה. סירבתי לשלם את הדו"ח וביקשתי להישפט עליו. ביום הדיון המשפטי, ולפני הדיון, התבקשתי להיפגש עם עוזרת התובעת כדי לדון בכתב האישום ולראות אם אפשר לסגור את העניין לפני הדיון המשפטי, אך לא הגענו להסכמה. בדיון עצמו הצגתי ראיות בפני השופט המוכיחות את טענתי וביקשתי לזמן עד מטעמי, אולם השופט החליט לקבוע דיון נוסף להוכחות.
שלב ההוכחות אמור להתקיים בקרוב, אולם היום יצרו עימי קשר מהתביעה והודיעו לי כי הם מבקשים לבטל את כתב האישום. נשלח אליי טופס "ביטול כתב אישום בהסכמה" שעליו התבקשתי לחתום. אני מתלבט בגלל נוסח הטופס:
"מבקשת המאשימה להודיע לבית המשפט כי לאחר בחינת טענות הנאשם באשר למקום החנייה ביחס לתמרורים במקום ומחמת הספק בלבד באשר לתחום תכולת התמרור מוסכם על הצדדים כי כתב האישום שבכותרת יבוטל בטרם ישיבת ההוכחות.
"ביטול הדוח יביא לסילוק סופי ומלא של טענות הנאשם ולא תהיה לו כל בקשה ו/או עילת תביעה נוספת באשר לדוחות נשוא כתב האישום".
שאלותיי הן:
1. אני לא מתכוון לוותר על ההוצאות שנגרמו לי בגין הגרירה (שחרור הרכב מחניון הגרירה + מונית אל החניון). האם חתימה על נוסח זה פירושה ויתור על החזר ההוצאות? אם לא, כיצד אוכל לקבל בחזרה את הכסף ששילמתי?
2. מכיוון שכבר התייצבתי לדיון ראשון ופספסתי יום עבודה בגלל זה, האם אני זכאי להחזר הוצאות משפט? האם חתימה על הטופס גוררת ויתור על הוצאות המשפט?
3. נגרמה לי עוגמת נפש כתוצאה מהגרירה. האם בית המשפט רשאי לפסוק תשלום לזכותי אם אחתום על המכתב?
יניב שלום,
1- קשה לתת יעוץ מדויק מבלי לקרוא את ההסכם ( חוזה לכל דבר ועניין).
2- באופן כללי אם יש סעיף וויתור על תביעה/זכות/טענה וכיוצ״ב - לא הייתי ממליץ לחתום.
3- תנסה לנהל מו״מ לעניין הסעיף הזה (אולי יש עוד סעיפים בעייתיים אך אני כמובן לא יכול לנחש).
4- הזכות לקבלת פיצוי בתוך ההליך הפלילי מצויה בסעיף 80 בחוק העונשין(תקרא בזמנך הפנוי).
5- חובה עליך להביא את העד אם ציינת זאת במפורש אחרת הדבר עלול להיות לרעתך.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
לאחר שסרבתי לחתום על הבקשה לביטול כתב האישום בהסכמה, העירייה שלחה לבית המשפט הודעה על חזרתה מהאישום בתיק. כתוצאה מכך השופט נתן החלטה בתיק (בכתב, ומבלי שהייתי מעורב): "בהתייחס לעמדת התביעה ולשלב בו מצוי הדיון, אני מספק את הנאשם".
1. למה הכוונה ב"מספק"?
2. כיצד אני יכול לבקש מבית המשפט לפסוק לטובתי פיצויים על שחרור הרכב מהגרירה ועל מונית, וכן הוצאות משפט (שהרי התייצבתי לדיון הראשון) ועוגמת נפש?
השופט תיקן את ההחלטה, במקום "מספק" הוא רשם "מזכה מספק" (לא ברור לי למה לא זיכוי מחוסר אשמה אם העירייה חזרה בה...).
כיצד אני יכול לבקש מבית המשפט לפסוק לטובתי פיצויים על שחרור הרכב מהגרירה ועל מונית, וכן הוצאות משפט (שהרי התייצבתי לדיון הראשון) ועוגמת נפש?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר